Vadelmainen raakajuustokakku

Viikonloppuna oli miehen syntymäpäivät ja halusin tehdä hänelle jonkun makean vadelmaisen kakun. Olen mieltynyt raakakakkujen valmistukseen. Minttusuklaaraakakakku on ollut oma lempparini, mutta nyt halusin kokeilla jotain erilaista. Tämä vadelmainen raakakakku on todella mehukkaan makea ja maukas. Oletko vielä maistanut raakakakkua? Kokeile ihmeessä, raakakakkua ei siis nimensä mukaisesti valmisteta uunissa, myös ainesosat tässä kakussa ovat gluteenittomia,  eikä valkoista sokeria ei ole käytetty lainkaan.

20150107_123139

Vadelmainen raakajuustokakku

Tein tämän kakun pieneen suorakaiteen muotoiseen irtopohjavuokaan, jos käytät perinteistä 24cm irtokakkupohjavuokaa tuplaa reseptin ainekset. Kakun voi pakastaa ja se säilyy pakastettuna n. 3 kk.

Ainekset pohja

  • 1/2 dl gluteenitonta kaurajauhoa (tai kaurahiutaleita)
  • 1 tl kookosjauhoa
  • 1 dl mantelijauhoa
  • 6 medjool taatelia (poista kivet), jos käytät kuivattuja taateleita laita n. 10 ja liota niitä hetki, jotta pehmenevät
  • ripaus n. 0,5 tl vaniljaa
  • 1 tl kookosöljyä

Ainekset valkoinen kerros

  • 2 dl yön yli liotettuja cashew pähkinöitä
  • 4 tl kookosmaitoa
  • ripaus vaniljaa

Ainekset vadelmapäällinen

  • 2 dl jäisiä vadelmia
  • 2 rkl chian-siemeniä
  • 2 tl agave-siirappia

Laita pohjan ainekset blenderiin ja sekoita hyvin. Taputtele seos vuoan pohjalle ja laita pohja hetkeksi pakkaseen. Jos käytät irtopohjavuokaa saa kakun irroitettua helposti, muussa tapauksessa vuoraa pohja ensin leivinpaperilla.

Valmista valkoinen kerros; Liota cashew pähkinöitä yön yli vedessä. Laita yönyli liotetut cashew-pähkinät blenderiin ja lisää sekaan kookosmaito (säilytä kookosmaito-tölkkiä jääkaapissa ja käytä valkoiseen kerrokseen kookosmaidon jähmettynyttä osaa). Lisää sekaan vielä ripaus vaniljaa. Ota pohja pakkasesta ja lisää valkoinen kerros tasaisesti pohjan päälle. Laita taas kakku pakkaseen siksi aikaa, että valmistat päällisen.

Sekoita blenderissä jäiset vadelmat, chian-siemenet ja lisää vielä agave-siirappi. Ota kakku pakkasesta ja lisää vadelma-kerros tasaisesti kakun päälle. Laita hetkeksi pakkaseen. Koristele kakku marjoilla ja leikkaa paloiksi. Nauti 🙂

 

20150107_123158

20150107_123305

FitFashion

FitFashion on Suomen suurin ja paras aktiivisen elämäntyylin blogiyhteisö. Bloggaajien elämänmakuisista tositarinoista löydät motivaatiota ja ideoita arkeesi.

12 vastausta artikkeliin “Vadelmainen raakajuustokakku”

  1. Ei kuulosta kamalan monimutkailselta, jotenkin aina oon kuvitellut, että raakakakut on kamalasti työtä vaativia. Meneehän tohon liottamiseen jne. aikaa, mutta ei tuo vaikealta hommalta vaikuta. 🙂 Oma hurahtaminen raakaruokaan on vasta alkanut, ensin ihan kiinnostuksen vuoksi ja nyt ihan oman terveyden kannalta. 🙂

    • Kiitos kommentista Laura, raakakakun teko ei todellakaan ole vaikeaa 🙂 Cashew-pähkinät kannattaa liottaa, sillä niistä tulee uskomattoman pehmeää kermaista massaa kun ne blendataan hyvin. Pähkinöiden liottaminen kannattaa muustakin syystä: meidän on helpompi sulattaa niitä ja lisäksi ne imeytyvät paremmin joka lisää niiden vitamiini- ja mineraalipitoisuutta (sama koskee myös siemeniä).

  2. Nam, vaikuttaapa hyvältä. Laitetaanko chian siemenet ihan sellaisenaan? Oon lukenut, et olisi hyvä liottaa nekin, niin siks varmistelen. 🙂

    • Hei, tässä reseptissä käytin siemneiä päällimmäisessä kerroksessa ”hyydyttäjänä”, ne imevät itseensä nestettä pakastevadelmista ja niistä tulee kakun päälle hyvä geeli. Normaalisti liotan Chian siemenet aina kuten esim. Chia-mannaa reseptissä.

    • Hei, pohjaan ei tule cashew-pähkinöitä, ainoastaan valkoiseen kerrokseen. Muokkasinkin nyt hieman reseptin selostusta, jotta ei tule väärinkäsityksiä!

  3. Onko kookosjauholla tai kookosöljyllä tässä jokin muu kuin maustajan tehtävä? Kuulostaa muuten tosi hyvältä, mutta en liiemmin välitä kookoksesta muuten kuin kookoskermana tai -maitona (eli vedellä lantratulla kookoskermana…). En haluaisi ostaa kaappiini ylihintaisia tuotteita, joita tuskin tulee muuten käytettyä. Tutkimuksiin kookoksesta ja terveydestä olen kyllä tutustunut 😉 Voiko kyseiset aineet korvata jollain muulla tai jättää kokonaan pois?
    Chia korvautunee kotimaisilla pellavansiemenillä, joilla on ymmärtääkseni lähestulkoon samat ominaisuudet kuin kaukomailta roudatulla chiansiemenellä 🙂

    PS. chiasta sekä pellavansiemenrouheesta voi muuten keittää geeliä, jonka voi pakastaa esimerkiksi jääpalarasiassa. Oletko ikinä kokeillut? 🙂 En ole ehtinyt lukea mielenkiintoisen oloista blogiasi vielä loppuun.

    • Hei Utelias lukija 🙂 Jos haluat jättää kookosjauhon pois pohjasta, laita vastaavasti enemmän kaurajauhoja. Valkoisessa kerroksessa voit käyttää vastaavasti enemmän cashew-pähkinöitä (2,5dl).
      Chiasta ja pellavansiemenistä olen kyllä tehnyt geeliä, mutta en ole koskaan kokeillut pakastaa sitä, kiitos vinkintä!

  4. Hei!
    Ihana ohje!! Sellaista kyselisin että jos käyttää kaupasta ostettuja pakastevadelmia niin ne ilmeisesti pitäisi keittää? Niin ainakin olen kuullut. Mitenköhän onnistuu tässä ohjeessa tuleeko ihan lirua siihen päälle sitten jos keittää vadelmat. Onko neuvoja?? 🙂

    • Hei, kotimaisia pakastevadelmia ei tarvitse keittää. Jos kuitenkin haluat keittää varmuuden vuoksi kaada osa nesteestä pois, jotta ei mene liian vetiseksi. Jäähdytä ja lisää joukkoon chiansiemenet.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta