Minttusuklaa raakaleivokset

Minttusuklaa raakaleivokset (n. 10 kpl)

Pidätkö sinä raikkaasta mintusta? Tämä gluteeniton, sokeriton, täysin vegaani raakaleivos-resepti on kaikkien minttusuklaan ystävien mieleen. Tuore minttu sopii hyvin ruokien lisäksi leivontaan.

Minttu on myös vanha lääkekasvi. Minttua on käytetty aromaattina, vatsalääkkeenä, virkistävänä aineena, hoidettaessa ruuansulatusvaivoja, pahoinvointia, kurkkukipua, ripulia, flunssaa ja päänsärkyä.

20150118_123900

 

20150118_123643

Ainekset

pohja:

  • 2 dl pähkinöitä (esim. maapähkinöitä tai parapähkinöitä)
  • 5-6 kpl medjoul taateleita (jos käytät kuivattuja taateleita n. 1 dl, liota ensin jotta pehmenevät hieman)
  • 2 rkl raakakaakaojauhoja
  • 2 rkl kuivattuja papaijapaloja (voi jättää halutessa pois)

 

minttukerros:

  • 3 dl yön yli liotettuja cashew pähkinöitä
  • 1 iso puntti tuoretta viherminttua / tai hieman voimakkaampaa piparminttua
  • 2 rkl agavesiirappia (tai muuta makeutusta esim. hunaja, kookospalmusokeri, vaahterasiirappi)
  • (pari tippaa minttu-uutetta, voi jättää halutessa pois)

Suklaa päällinen

  • 0,5 dl kaakaovoita
  • 2 rkl raakakaakaojauhoja
  • 1-2 tl makeutusta (esim. agavesiirappi, hunaja, kookospalmusokeri, vaahterasiirappi)
  • 1 tl lucumaa, ripaus macaa ja tocoa (nämä 3 viimeistä voit jättää myös pois)
  • pinnalle (pakaste)vadelmia

Sekoita pohjan ainekset blenderissä. Jätin seoksen hieman rouheiseksi, voit halutessasi tehdä tästä myös sileämmän. Painele seos irtopohjavuokaan (jos käytät tavallista vuokaa, käytä leivinpaperia). Laita pohja siksi aikaa pakkaseen, kun teet minttukerroksen.

Sekoita blenderissä hienoksi massaksi yön yli lionneet cashew-pähkinät. Lisää kokonainen puntti tuoretta minttua (iso, puntti tai 2 pientä), lisää myös makeutus. Jätin minttukerroksen vähemmän makeaksi, koska pohja on aika makea, samoin pintaan tuleva suklaa (jos kaipaat enemmän makeutusta lisää sitä). Ota pohja pakkasesta ja levitä minttukerros siihen tasaisesti. Laita hetkeksi pakkaseen ja valmista sillä aikaa suklaapäällinen.

Sulata kaakaovoi (varo kuumentamasta yli 42 asteiseksi). Lisää raakakaakaojauho ja makeutus ja halutessasi lucumaa, macaa ja tocoa, niillä saat vielä lisää makua raakasuklaakerrokseen. Sekoita ainekset hyvin. Ota vuoka pakkasesta ja valuta raakasuklaakerros esim. lusikan avulla minttukerroksen päälle. Laita hetkeksi pakkaseen, jotta suklaakerros ehtii jähmettyä. Irrota irtopohjavuoasta ja leikkaa leivospaloiksi ja lisää (pakaste)vadelmat leivosten päälle. Säilytä jääkaapissa tai pakkasessa. Mintun maku on mielestäni parempi vasta seuraavana päivänä. Leivospalat säilyvät n. 3 kk pakkasessa.

20150118_123927

FitFashion

FitFashion on Suomen suurin ja paras aktiivisen elämäntyylin blogiyhteisö. Bloggaajien elämänmakuisista tositarinoista löydät motivaatiota ja ideoita arkeesi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta