Sokerittomat bataatti-appelsiini muffinssit (vegaani)

Hyvää perjantaita ja alkavaa viikonloppua! Nyt voin luvata, että jaossa on superherkkua ja olen todella todella tyytyväinen miten hyvin tämä resepti onnistui! Ne kerrat kun olen leiponut ”perinteisiä” muffinsseja olen jokainen kerta ollut hieman pettynyt lopputulokseen. Haluan että muffinssi on mehukas, maukas, ja hyvä sellaisenaan ilman kermakuorrutusta. Useimmat muffinssikokeiluni ovat olleet kuivia ja no hieman mauttomiakin – ellei sekaan laitetaan vähintään kahta levyä suklaata ja kermaa ja kinuskia, dominoja, kermakaramelleja tai jotain muuta epäterveellistä 🙂

No nyt voin todellakin luvata makua ja mehukkuutta! Ajattelin ensin säästää tämän reseptin pääsiäiseen, no mutta, sinne on vielä aikaa ja ystävänpäiväkin edessä, joten keksitään silloin sitten jotain ihan muuta!

Kerroin jo aiemmassa viestissäni miten olen ihastunut bataattiin. Bataatti toimii usealla eri tavalla laitettuna, mutta sopii erittäin hyvin myös leivonnaisiin!

Bataatti-appelsiini muffinssit 9-10 kpl

20150130_121836

Ainekset

  • 1/2 dl maitoa (tavallista, tai esim. soija-, manteli-, kookos-, riisimaitojuomaa)
  • 1 dl bataattia soseena
  • 2,5 tl vaniljajauhetta
  • 3,5 rkl kookosöljyä / oliiviöljyä
  • 1 rkl omenaviinietikkaa
  • 1 dl luomu vehnä- tai spelttijauhoja
  • 0,5 rkl ruokasoodaa
  • 0,5 rkl leivinjauhetta
  • 0,5 rkl kanelia
  • 0,5 dl kookospalmusokeria
  • 1 appelsiinin mehu ja kuori raastettuna
  • ripaus suolaa

Pinnalle

  • 1 appelsiinin kuori raastettuna
  • 0,5 dl ruusuvettä

 

Kuori ja paloittele bataatti ja keitä kypsäksi. Soseuta ja anna jäähtyä.

Sekoita kuivat aineet: vaniljajauhe, vehnäjauhot, ruokasooda, leivinjauhe, kaneli, suola ja kookospalmusokeri sekaisin. Sekoita märät aineet toisessa astiassa hyvin sekaisin (maito, bataattisose, kookosöljy, omenaviinietikka, appelsiinin mehu ja kuori), pese appelsiini hyvin ennen raastamista. Yhdistä kuivat ja märät aineet ja sekoita hyvin. Täytä muffinssivuoat, jätä hieman kohoamisvaraa. Paista uunissa 175 asteessa 19-20 minuuttia. Anna muffinssien jäähtyä.

Laita kattilaan 0,5 dl ruusuvettä ja raastettu appelsiinin kuori. Keitä muutama minuutti. Kaada seos muffienssien päälle.

20150130_121707

20150130_12205520150130_121849

FitFashion

FitFashion on Suomen suurin ja paras aktiivisen elämäntyylin blogiyhteisö. Bloggaajien elämänmakuisista tositarinoista löydät motivaatiota ja ideoita arkeesi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta