Proteiinipitoinen mustikkarahkapiirakka

Markkinoilla on varsinainen proteiinivillitys, kauppojen hyllyt pursuavat proteiinipatukoita, pirtelöitä, rahkoja, jäätelöitä ja yhtä sun toista tuotetta johon on lisätty maaginen proteiini-sana. Proteiinien tärkeyttä on toitotettu meille eri medioiden kautta, syö riittävästi proteiinia! Ja totta kai, kyllä olen myös itse kiinnittänyt huomiota omaan proteiinin saantiini.

Minulla on silti hieman kaksijakoiset tunteet näihin proteiinivalmisteisiin, jotka vilisevät lisä- ja säilöntäaineita, puhumattakaan makeutusaineista ja lisätystä sokerista. Päivittäiset proteiinit on hyvä saada ihan oikeasta ruoasta kuten kanasta, lihasta, kananmunista tai maitotuotteista. Unohtamatta erittäin tärkeitä kasvikunnan proteiineja kuten esimerkiksi papuja, pähkinöitä ja siemeniä.

Käytätkö sinä jotain proteiinivalmisteita, vai syötkö proteiinisi oikean ruoan kautta? Minä kyllä kiireisenä päivänä saatan silloin tällöin napata proteiinipatukan välipalaksi ja palautusjuomana käytän kuntosalin jälkeen heraproteiinia. Muutoin pyrin saamaan proteiinini ihan oikeasta ruoasta. Kuten mikä tahansa ruoka-aine jos sitä syö yli energiankulutuksen varastoituu se, siksi myös proteiinien kanssa kannattaa pitää järki kädessä.

Proteiinivillityksen kunniaksi tekaisin mustikkarahkapiirakan johon on lisätty proteiinia maitorahkan ja kananmunien muodossa. Tämä on myös sokeriton ja gluteeniton versio.

20150308_143337

Pohja:

  • 1 dl kaurahiutaleita
  • ripaus kanelia
  • ripaus vaniljajauhetta
  • 1/2 tl kardemummaa
  • 1/2 dl spelttijauhoja (gluteeniton vaihtoehto: kookoskuitu- tai mantelijauhoja)
  • 3 tl makeutusta (hunaja, kookospalmusokeri, vaahterasiirappi, agave)
  • 1 muna
  • 1 dl maustamatonta (rasvatonta) maitorahkaa

 

Täyte

  • 2,5 dl maustamatonta (rasvatonta) maitorahkaa
  • 1 muna
  • 3 tl makeutusta (hunaja, kookospalmusokeri, vaahterasiirappi, agave)
  • 2-3 dl mustikoita (voit käyttää myös muita marjoja tai hedelmiä)

Sekoita pohjan aineet ja painele seos piirakka- tai irtopohjavuokaan. Käytä vuoassa leivinpaperia, pohja tarttuu helposti kiinni vuokaan, voitelusta huolimatta. Paista pohjaa uunissa 175-200 asteessa n. 15-20 minuuttia.

Sekoita täytteen ainekset ja kaada seos esipaistetun pohjan päälle tasaisesti. Paista uunissa vielä 175 asteessa n. 15-20 minuuttia

20150308_143937

FitFashion

FitFashion on Suomen suurin ja paras aktiivisen elämäntyylin blogiyhteisö. Bloggaajien elämänmakuisista tositarinoista löydät motivaatiota ja ideoita arkeesi.

10 vastausta artikkeliin “Proteiinipitoinen mustikkarahkapiirakka”

    • kalorilaskuriin syötettynä koko piirakassa 826 kcal (spelttijauhoilla, hunajalla makeutettuna), omasta piirakastani tuli 12 palaa, eli n. 69 kcal / pala. Makrot H 49%, R 18% P 33%

  1. Moikka! Oli niin herkullisen näköinen piirakka, että piti heti lähteä kokeilemaan lauantain kunniaksi. 🙂 Meniköhän kuitenkin jotakin mönkään, kun taikinan pohjasta tuli tosi löysä? Painelusta ei tullut yhtään mitään, puhumattakaan mistään piirakan reunoista.. maku on kuitenkin kohdallaan! 😀

    • Piti oikein tarkistaa omista muistiinpanoista, ettei tullut kirjoitusvirhettä reseptiin, mutta ei. Hmm.. voikohan sitten rahkalaaduissa olla niin paljon eroja, että toisesta tulisi vetelämpi versio? Omasta taikinasta tuli kyllä aika tiivis ja sain sen helposti käsin paineltua vuokaan ja vuoan reunoille. Outoa..

    • Mullakin meni pohja ihan löysäksi ja nyt jännätään mitä tästä tulee 🙂 juustokakun terveellisestä ohjeesta olisin ikionnellinen!!!

    • Voi ei! voisikohan kyse olla ihan rahkalaadusta? Olen käyttänyt itse valmistuksessa Pirkan tai Rainbown mietoa rasvatonta maitorahkaa.

  2. Hei, minulla on parhaillaan tämä uunissa! Pohja oli kyllä ihan hyvä, painelin sen lusikalla vuokaan ja esipaiston jälkeen se vaikutti tiivistyneen aivan sopivan piirakkamaiseksi. Täyte vaikuttaa kuitenkin olevan aika löllöä, vaikka olen pitänyt koko piirakkakomeutta uunissa jo reilusti yli mainitun paistoajan. Ihan piti tarkistaa, unohdinko lisätä toisen munan. Ehkä vetelyys johtuu myös siitä, että käytin pakastemustikoita, jotka luultavasti ovat uunissa vetistäneet täytettä entisestään…Noh, ensi kerralla ehkä enemmän munaa – maku on varmaan kuitenkin aivan hyvä! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 13
Tykkää jutusta