Mustikkaiset raakaleivokset (pähkinätön)

Aurinkoista perjantaita! Tähän alkuun haluan kiittää teitä ihanat lukijat miten hämmentävän monta teitä jo onkaan. Palaute lämmittää mieltä, samoin kun kuulen teidän testanneen reseptejä ja pitäneen niistä. En olisi uskonut kolme kuukautta sitten ensimmäiset rivit kirjoitettuani, että teitä on jo tuhansia seuraajia Facebookissa ja Instagramissa. Blogin lukijamäärät ovat olleet hurjassa kasvussa, joten iso kiitos teille! Kuulisin mielelläni minkälaisia reseptejä toivoisitte enemmän?

Tässä yksi resepti lukijan toiveesta. Useimmissa raakakakkuresepteissä on käytetty pähkinää ja tässä olisi nyt täysin pähkinätön versio. Tällä ohjeella valmistat 6 kpl mustikkaisia raakaleivoksia. Tein leivokset silikonisissa muffinssivuoissa, joista leivokset irtoavat helposti. Tein nämä leivoksiksi, mutta jos haluat tehdä tämän kakkuna suosittelen ainakin tuplaamaan ainekset (18 cm irtopohjavuokaan). Maku leivoksissa on raikas mustikka, kanelilla ja kaurahiutaleilla halusin tuoda makuun hieman mustikkapiirakkamaista vivahdetta.

20150225_152616

20150225_152650

Pohja

  • 4 tl kookosöljyä
  • ripaus kanelia
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • ripaus suolaa
  • 1/2 tl vaniljajauhetta
  • 1 tl makeutusta (hunaja, kookospalmusokeri, vaahterasiirappi, agave)

 

1. kerros

  • 1 dl kookoskermaa (tai kookosmaitoa, säilytä kylmässä ja käytä vain jähmettynyt kiinteä osa)
  • 1 dl mustikoita
  • 1 tl makeutusta (hunaja, kookospalmusokeri, vaahterasiirappi, agave)
  • 1/2 tl vaniljajauhetta

 

2. kerros

  • 1,5 dl kookoskermaa (tai kookosmaitoa, säilytä kylmässä ja käytä vain jähmettynyt kiinteä osa)
  • 1 tl makeutusta (hunaja, kookospalmusokeri, vaahterasiirappi, agave)
  • 1/2 tl vaniljajauhetta
  • ripaus kanelia

Valmista ensin pohja. Sekoita ainekset hyvin ja painele seos vuokien pohjille tiiviisti. Valmista 1 kerros ja sekoita ainekset hyvin blenderissä. Jaa seos tasaisesti vuokiin ja laita hetkeksi pakkaseen. Valmista 2. kerros, ota vuoat pakkasesta ja laita seos tasaisesti vuokiin. Pakasta hetkeksi. Ota vuoat pakkasesta ja poista leivokset vuoista. Koriste mustikoilla ja tarjoile. Säilytä raakaleivoksia jääkaapissa kannellisessa astiassa.

 

20150225_152145

FitFashion

FitFashion on Suomen suurin ja paras aktiivisen elämäntyylin blogiyhteisö. Bloggaajien elämänmakuisista tositarinoista löydät motivaatiota ja ideoita arkeesi.

8 vastausta artikkeliin “Mustikkaiset raakaleivokset (pähkinätön)”

  1. Hei!

    Kiitos aivain huikeista resepteistä, en malta odottaa että pääsen testailemaan! Haluaisin esittää sellaisen toiveen, että jos vain mahdollista, voisitko ilmoittaa ohjeissa myös kyseisen herkun kalorimäärän käyttämiesi raaka-aineiden perusteella! 🙂 Siitä olisi niin helppo katsoa, mitä kannattaisi milloinkin tehdä! Toki vain, jos siitä ei koidu liikaa vaivaa. 🙂

  2. Moi,
    Mä löysin sun blogin instan kautta ja toivoisin gluteenittomia resptejä 🙂

    • Kiitos Wanda palautteesta, aika paljon reseptejä onkin täysin gluteenittomina tai sitten olen lisännyt niihin gluteenittoman vaihtoehdon.

  3. Ihanaa saada pähkinättömiä/mantelittomia ohjeita, nykyään tuntuu kaikki terveellinen sisältävän mantelijauhoja tai pähkinöitä. Allergikkona ei niin kiva, vaikka pähkinät hyviä onkin. Lisää tällaisia 🙂

    • Kiitos Nelli! Pähkinä-allergia on aika yleinen, siitä syystä juurikin kyseinen resepti 🙂 Pidetään mielessä myöskin jatkossa!

  4. Itse olen pähkinä-allerginen, enkä kyllä voi syödä kookosta missään muodossa. Kookoskin on nimittäin pähkinä!
    Olisi kiva kyllä saada nami ohjeita joissa ei olisi sitä kookosta:)

    • Kiitos palautteesta Elisa! Kyllä luvassa on myös ohjeita ilman kookosta, pahoittelut sitä on kyllä mukana (luvattoman) monessa ohjeessa, kun olen itse niin heikkona kookokseen…!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta