Itse tehty herkkumysli (gluteeniton)

Syötkö mysliä? Minä olen tähän asti kiertänyt kaukaa kaupan sokeriset myslit, sisällysluetteloa selailemalla voi nimittäin todeta niiden sisältävän järkyttävät määrät sokeria ja rasvaa! Mysliä voi tehdä myös itse ja ihan oikeasti – se on helppoa ja nopeaa plus maultaan aivan jotain muuta mitä kaupan versiot. Meidän pieni lapsukainenkin tykkäsi syödä mysliä suoraan sellaisenaan.

Tämä mysli sisältää runsaasti kuituja, jotka täyttävät vatsaa ja edistävät ruoansulatusta ja on muuten samalla myös gluteeniton! Lisäksi seassa on paljon siemeniä ja pähkinöitä, joista kehosi saa hyviä rasvoja.

20150411_131535

Ainekset:

  • 5 dl kaurahiutaleita
  • 0,5 dl maapähkinöitä murskattuna
  • 0,5 dl cashew pähkinöitä murskattuna
  • 1 dl auringonkukansiemeniä
  • 0,5 dl pellavansiemeniä
  • 0,4 dl öljyä
  • (valinnainen: 1 rkl hunajaa, kourallinen rusinoita, tai muita kuivattuja hedelmiä, laitoin itse rusinoita ja kuivattuja viikunoita)

Murskaa pähkinät (vinkki: pähkinät on helppo murskata haarukalla painelemalla), sekoita kuivat ainekset kulhossa ja lisää öljy (ja hunaja), sekoita hyvin. Levitä seos uunipellille leivinpaperin päälle. Paahda mysliä uunissa 175 asteessa, noin 15 minuuttia. Kääntele mysliä välillä, jotta mysli paahtuu tasaisesti eikä pääse palamaan. Ota mysli uunista ja laita halutessasi sekaan kuivattuja hedelmiä. Jäähdytä ja säilytä kannellisessa purkissa. Tarjoa mysli esim. luonnonjugurtin ja tuoreiden marjojen / hedelmien kera.

 

FitFashion

FitFashion on Suomen suurin ja paras aktiivisen elämäntyylin blogiyhteisö. Bloggaajien elämänmakuisista tositarinoista löydät motivaatiota ja ideoita arkeesi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 9
Tykkää jutusta