Mansikka-ruusuraakakakku

Tämä juhlava mansikkaraakakakku on kesäpöydän kaunotar! Tämä kakku on helppo valmistaa, mutta on näyttävä ja maukas, joten se sopii erityisesti vaikka juhannusjuhliin! Lisää makua kakkuun tuo ruusuvesi, jonka hienostunut maku sopii mielestäni erityisesti mansikoiden kera. Ruusuvettä voi valmistaa myös itse, mutta omani ostin valmiina pullossa aasilaisia ruokatarvikkeita myyvästä kaupasta, samaan pulloon olen törmännyt myös mm. Punnitse&Säästä kaupoissa, eikä hintakaan ole paha n. 2€.

Raakakakuissahan parasta on ehdottomasti se, että mitään ei tarvitse paistaa uunissa vaan kaikki valmistuu näppärästi sekoittelemalla aineita yhteen tehosekoittimessa. Myös makua voi ja pitää tarkistaa kesken kokkailujen!

Olen jo useampaan otteeseen todennut omat heikkouteni mansikoihin, ne ovat ehdottomasti omasta mielestäni ykkösmarjoja, maukkaita, kauniita ja sopivat niin hyvin salaatteihin kuin jälkiruokiin, tai sellaisenaan.

20150523_200513

Pohja:

  • 10 kpl Medjoul taateleita (kivet poistettuna)
  • 0,5 dl kaurajauhoja
  • 0,5 dl kookosjauhoja
  • ripaus suolaa
  • 2 rkl raakakaakaojauhetta

Täyte

  • 3 dl mansikoita
  • 1 rkl ruusuvettä
  • 4 dl cashew pähkinöitä
  • 2,5 dl kookoskermaa
  • 5 medjoul-taatelia (kivet poistettuna)
  • ripaus vaniljajauhetta

Koristeet:

  • n. 1 dl mansikoita
  • 1dl pistaasipähkinöitä rouhittuna

Valmistus: Sekoita pohjan aineet tasaiseksi massaksi tehosekoittimessa. Jos haluat käyttää kuivattuja taateleita, liota niitä hetki vedessä, jotta ne ehtivät pehmetä. Painele pohjamassa n. 18cm irtopohjavuokaan (käytä leivinpaperia) tiiviistä ja laita vuoka siksi aikaa kylmään, kun valmistat täytteen.

Täyte: Liota Cashew-pähkinöitä vedessä miel. yön yli, mutta ainakin 3-4 tuntia. Laita cashew-pähkinät tehosekoittimeen ja sekoita kunnes massasta tulee sileää. Lisää sekaan mansikat (2dl), medjoul-taatelit, vaniljajauhe, ruusuvesi ja kookoskerma (jos käytät kookosmaitoa, säilyä kookosmaitoa jääkaapissa ja käytä siitä vain jähmettynyt osa, kaupoista löytyy myös valmiita kookoskermoja). Ota vuoka jääkaapista ja leikkaa mansikoista ohuita siivuja ja lisää ne pohjan reunoille, lisää täyte varoen pohjan päälle. Laita kakku hetkeksi jääkaappiin (0,5-1 tuntia). Ota kakku jääkaapista, leikkaa halutessasi terävällä veitsellä jo valmiiksi annospaloiksi. Koristele mansikka viipaleilla ja rouhitulla pistaasipähkinöillä.

20150523_200622

 Katso myös

20150107_123158

Vadelmainen raakajuustokakku

20150118_123643

Minttusuklaa raakaleivokset

20150225_152616

Mustikkaiset raakaleivokst (pähkinätön)

20141025_201642

Mango ”juusto”raakakakkuset

Terveelliset Herkut

13 vastausta artikkeliin “Mansikka-ruusuraakakakku”

  1. Moikka!
    Kakku näyttää ihanalle, mutta en itse pidä kookoksen mausta niin kookoskerma epäilyttää.. Onko maku vahva tai millä sen voisi korvata?

    Jenni

    • Kookos ei tässä kakussa juuri maistu, mutta jos et missään nimessä halua sitä käyttää voit tehdä kakun kokonaan cashew-pähkinöistä.

    • Kyllä toimii jo samanakin päivänä, kunhan antaa hyytyä ensin useamman tunnin jääkaapissa, mutta toimii erittäin hyvin kyllä seuraavanakin päivänä jos haluaa tehdä etukäteen valmiiksi.

  2. Pohjasta tuli aika jauhoinen oloinen, eikö tähän tule mitään nestettä?

    • Pohjaan voi tarvittaessa lisätä taateleista jos rakenne tuntuu liian jauhoiselta (niiden koossa voi olla hieman eroja)

  3. Kiítos kivasta ohjeesta. Kuuluuko täytteeseen käyttää 2 dl vai 3 dl mansikoita. Itse ohjeessa on mainittu 2dl.

    • Laita ensin 2 dl, maista maistuuko mansikka tarpeeksi omaan makuusi ja lisää tarvittaessa vielä dl, pohja kyllä jähmettyy vaikka täytteessä olisi 3 dl mansikoita 😊

  4. Kiitos reseptistä. Oli tosi hyvää, miehenikin tykkäsi. :). Testasin myös maapähkinäsuklaat, nam.

  5. Heippa 🙂
    Kaunis kakku! Luuletko onnistuisiko niin, että tekisi kakun valmiiksi ja laittaisi pakkaseen ja sieltä sitten tarjolle parin päivän kuluttua?

    • kyllä varmasti onnistuu, laita vain hyvin kelmuun/folioon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1
Tykkää jutusta