Proteiinipitoinen rahkaraparperipiirakka (sokeriton, gluteeniton)

Se on maanantai ja juhannus takana! Osalla alkoivat jo kesälomat, mutta eräät kuten minä puurran vielä työmaalla seuraavat kolme viikkoa, jonka jälkeen vasta lomaillaan! Se on kesäkuu kohta lopuillaan ja raparperikausi parhaimmillaan. Raparperi lienee useimmille meistä tuttu raparperipiirakoista ja mansikka-raparperikiisseleistä. Raparperista saa myös hyvää mehua. Oletko kokeillut sekoittaa raparperia smoothien joukkoon?

Raparperi sisältää kaliuminia, C-vitamiinia ja kalsiumia. Raparperin sisältämä oksaalihappo sitoo kalsiumia. Kun syö raparperia, onkin muistettava nauttia samalla jotain maitotuotetta kalsiumin saannin turvaamiseksi. Raparperi ei sovi kaikille. Oksaalihappo voi pahentaa kihtipotilaan tai niveltulehdusta potevan vaivoja. (Lähde: kasvikset.fi)

Minun raparperipiirakkani ei ole tehty rasvaiseen ja sokeriseen murutaikinapohjaan. Sen sijaan se sisältää proteiinia (kananmunia ja rahkaa) ja on huomattavasti terveellisempi vaihtoehto makean nälkään, tein pohjasta myös täysin gluteenittoman, joten tämä sopii myös keliaakikoille.

20150614_201447

Rahkaraparperipiirakka (sokeriton, gluteeniton)

Pohja

  • 1,5 dl kaurajauhoja
  • 1 dl Urtekram Yleisleivontamix Luomu gluteeniton jauhoseos
  • 0,5 dl kookospalmusokeria
  • 0,5 tl kanelia
  • 0,5 tl vaniljajauhetta
  • 1 rkl kookosöljyä
  • 1,5 dl rahkaa
  • 1 muna

Täyte

  • 5 raparperin vartta
  • 7 Medjoul-taatelia
  • riaus vaniljajauhetta
  • tilkka vettä
  • 1,5 dl rahkaa
  • 1 muna
  • 0,5 dl kookospalmusokeria

Sekoita pohjan ainekset tehosekoittimella tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina jauhotetuin käsin piirakkapohjan pohjalle ja reunoille (käytä leivinpaperia). Kuori ja pilko raparperit pieneksi. Keitä tilkassa vettä (n. 0,5-1 dl) pilkotut raparperit, medjoul-taatelit (poista kivet) ja vaniljajauhe, kunnes raparperit ovat pehmenneet. Jäähdytä hetki. Kaada keitetty raparperiseos pohjan päälle. Sekoita rahka, muna ja kookospalmusokeri tehosekoittimella sekaisin ja nostele seos lusikalla piirakkavuoan päälle. Paista 175 asteisessa uunissa n. 35-40 minuuttia.

20150614_201339

 

Katso myös proteiinipitoinen mustikkarahkapiirakka

20150308_143337

Terveelliset Herkut

2 vastausta artikkeliin “Proteiinipitoinen rahkaraparperipiirakka (sokeriton, gluteeniton)”

  1. Hetken etsin netistä raparperipiirakan ohjetta joka olisi ollut muokattavissa proteiinivoittoisemmaksi ja täältähän se tietysti löytyi, olen ennenkin kokkaillut resepteilläsi hyvällä menestyksellä! 🙂 Ihanan mehukas piirakka. Sen verran muokkasin että lisäsin mukaan myös pakastemansikoita (perunajauhotettuja). Kiitos tästä!

    • Kiitos, kuulostaa oikein herkulliselta!! Voisipa tehdä itsekin, mansikka ja raparperi ovat niin hyviä yhdessä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1
Tykkää jutusta