Apple pie suussasulava raakakakku

*Yhteistyössä Rawmix

Sain noin kuukausi sitten testiin Rawmix-tehosekoittimen (aiempi postaukseni ja tuotearvostelu löytyy täältä). Mikä on arvioni nyt ja onko se syrjäyttänyt aiemmin käyttämäni laitteet?

Olen käyttänyt Rawmixiä lähes päivittäin erityisesti smoothie-juomien tekoon ja vieläkin joka kerta jaksan hämmästellä sen tehoa ja lopputulosta. Smoothie juomat valmistuvat hetkessä ja ovat uskomattoman sileitä, ei tietoakaan pienistäkään rakeista! Olen siis pitäytynyt Rawmixissä ja hylännyt tyystin aiemmin käyttämäni blenderit laatikon pohjalle.

20150619_124130

Tekaisin juhannukseksi omenapiirakalle maistuvan raakakakun ja se onnistui myös ilman hampaiden kiristelyä, sillä homma onnistui puolet nopeammin ja täytteestä tuli äärimmäisen sileä, kermavaahtomainen.

Tässä jakoon sinullekin superherkku Apple Pie raakakakkku (täytyy sivuhuomautuksena vielä mainita, että tämä on ollu tähän astisista raakakkukokeluistani myös eniten pienen 2-vuotiaan poikani mieleen..lapsihan veteli kakkua aivan tohkeissaan useamman palasen!)

Apple Pie raakakakku

Pohja

  • 1 dl maapähkinää
  • 1 dl auringonkukansiemeniä
  • 0,5 dl parapähkinää
  • 6 Medjoul-taatelia (kivet poistettuna)
  • ripaus laadukasta suolaa

Täyte

  • 1 1/2-2 vihreää omenaa
  • 3,5-4 dl Cashew-pähkinöitä (yön yli liotettuna, tai väh 3 tuntia)
  • 2 tl hunajaa (tai muuta makeutusta kuten vaahterasiirappia tai koivusokeria)
  • 0,5 tl kanelia
  • 0,5 tl kardemummaa
  • 1 dl kaakaovoita (sulatettuna hennossa vesihauteessa)
  • ripaus suolaa

Pinnalle

  • n. 1/2 vihreä omena
  • ripaus kanelia

 

Sekoita pohjan ainekset tasaiseksi massaksi tehosekoittimessa. Painele pohja irtopohjavuoan pohjalle tiiviisti (käytä leivinpaperia vuoan pohjalla ja reunoilla). Nosta pohja hetkeksi jääkaappiin ja valmista täyte.

Sekoita ainekset tasaiseksi massaksi tehosekoittimessa, suosittelen käyttämään hyvälaatuista suolaa myös makeissa leivonnaisissa, sillä se saa makeatkin maut maistumaan entistä makeammilta. Levitä täyte pohjan päälle ja nosta kakku jääkaappiin hyytymään vähintään pariksi tunniksi. Koristeena käytin juustohöylällä ohueksi suikaloitua omenaa (käytä suikaleita hetki kylmässä sitruunavedessä, jotta ne eivät ala tummumaan) sekä ripauksen kanelia.

 

Koodilla TERVEELLISETHERKUT saat -10% alennusta ostaessa Rawmix-blenderin osoitteesta www.rawmix.fi

20150619_124452

20150619_124532

Terveelliset Herkut

7 vastausta artikkeliin “Apple pie suussasulava raakakakku”

  1. Moi! Voiko pohjassa käytetyt pähkinät korvata jollain muulla? Olen pähkinäallergikko jolle käy pelkästään cashewpähkinät! Herkullisen kuuloinen resepti ja muutenkin yksi lemppariblogeistani! 🙂 aurinkoista kesää!

  2. Tokihan pähkinät voi korvata myös muilla aineksille, jos sinulle sopii cashew-pähkinät ne voisivat olla yksi vaihtoehto, tai jos pystyt syömään siemeniä niin kokeilisin esim. kuorittuja auringonkukan- tai pinjansiemeniä. Aurinkoista kesää myös sulle! 🙂

  3. Niin herkullisen kuuloinen ja näköinen resepti että pakko testata mut pähkinä allergikkona olisko vinkkiä millä pähkinät vois korvata!(: kiitos jo etukäteen

    • Sori en tajunnut katsoa edellistä kommettia kun joku muukin vammaruokanen oli kysellyt samaa:D

  4. Moi! Minkäkokoinen vuoka tässä ohjeessa tarvitaan? 🙂 ihan normaali halkaisija jotain 20cm? Vai pienempää?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta