Terveelliset SUPERNAMIT Cookie Dough pallot (sokeriton, gluteeniton, vegaani)

Cookie Dough, eli suomeksi keksitaikina on Jenkeissä ainakin suosittu herkku jota näkyy mm. jäätelöissä, kekseissä, karkeissa, herkku jogurteissa ym ym. Monelle tutuista Ben-Jerrys jädeistäkin löytyy kyseinen maku. Paljon sokeria, kermaa, suklaata ja kaikkea muuta ei niin terveellistä.

Cookie Dough on murotaikinaa muistuttava seos, jossa on yleensä seassa suklaahippuja. Versioita löytyy pilvin pimein eri ruokablogeista, tässä minun terveellisempi versioni 🙂 Kikeherneistä olen aiemmin valmistanut mm.  hummusta sekä salaattia. Namia siis ainakin monissa suolaisissa jutuissa. Kikherneet soveltuvat hyvin kuitenkin myös makeisiin leivonnaisiin. Insipiroiduin kokeilemaan kikherneitä makeassa muodossa. Cookie-dough pallot onnistuivat tyydyttämään omat makean himoni ja pidin erityisesti rakenteesta! (Ilkeänkö edes myöntää, että ensimmäisenä iltana tuli näistä syötyä heti puolet, suosittelen lämpimästi kokeilemaan, toimii toimii toimii!!)

Kikherneet ovat muuten aika mielenkiintoinen kasvikunnan proteiini! Hesarissa oli vast ikään Chocochilin  reseptillä kikherneistä valmistettu täysin vegaaninen marenki. Kikherneistä irtoava neste on valkuaista ja tärkkelystä ja se vaahtoutuu kuten kananmunanvalkuainen ja siitä voi täten varmistaa täysin vegaanista marenkia. En ole vielä testannut, mutta ehdottomasti meinaan tätä kokeilla! Tulen sitten kertomaan omat kokemukseni.

20150706_172249

Cookie-Dough pallot kikherneistä

  • 1 tölkki (n. 260g) kikherneitä valutettuna
  • 4-5 rkl kookospalmusokeria
  • 3 rkl sokeritonta maapähkinävoita
  • ripaus vaniljajauhetta
  • 1 rkl maitoa (käytin mantelimaitoa)
  • 3 rkl kaurahiutaleita
  • ripaus suolaa
  • pinnalle kaakaonibsejä

Valuta kikherneet lävikössä ja huuhtele hyvin. Sekoita kaikki ainekset, paitsi kaakaonibsit, tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi. Pyörittele massasta pieniä palloja ja kasta ne kaakaonibs-rouheeseen. Nauti! (säilytä jääkaapissa kannellisessa astiassa).

 

 

Terveelliset Herkut

8 vastausta artikkeliin “Terveelliset SUPERNAMIT Cookie Dough pallot (sokeriton, gluteeniton, vegaani)”

  1. Kuulostaa hyvälle, mutta pähkinäallergiavaivaa, joten pystyykö maapähkinävoita korvata jollain?

    • Pystytkö käyttämään siemeniä? Tilalle voisi sopia esimerkiksi tahini, joka on valmistettu seesaminsiemenistä on koostumukseltaan (ja maultaan) hyvin lähellä maapähkinävoita.

  2. Jäivät itselläni tosi löysiksi, vaikka käytin ohjeen määriä prikulleen. Vaikeita pyöritellä ja tahmaisia syödä, haluaisin jämäköitä kiinteitä palleroita, missä vika?

    • Kokeile nostaa nämä hetkeksi jääkaappiin jos siitä vielä kiinteytyisivät. Maapähkinävoissa on koostumuksissa paljonkin eroa, toiset ovat löysempiä kuin toiset, mietin voisiko se olla syynä löysempään koostumukseen. Voisi varmaan tässä tapauksessa hieman lisätä kaurahiutaleita, jotta ne tekisivät lopputuloksesta kiinteämmän!

    • Olen ostanut tähän tarkoitukseen kaupasta valmiiksi keitettyjä pahvitetroissa myytäviä kikherneitä, jos haluat itse valmistaa niin ensin liotus ja sitten pitää vielä keittää kypsiksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 5
Tykkää jutusta