Mustikkasuun proteiinipitoinen rahkapiirakka (sokeriton, gluteeniton)

Se on pian viimeiset lomapäivät käsillä, täälläkin. Selkeästi ilmassa on jo syksyn tuntua, vilkaisin juuri kalenteria ja huomasin että lauantaina eletään jo elokuuta. Oma lomani oli varsin tynkä, rapiat kaksi viikkoa ja en ole vielä oikein päässyt edes loman tuntuun. Olemme reissanneet perheen kanssa pohjoisesta etelään enkä ole juurikaan ehtinyt lepäilemään ja rentoutumaan. Loma ei mennyt ihan suunnitelmien mukaan, sillä kaikenlaisia mutkia sattui matkalle. No se on edessä töitä pari viikkoa jonka jälkeen on tarkoitus lomailla loput kesälomasta. Sitten pakataan laukut ja lähdetään vähän kauemmaksi reissuun. Olen vuosien saatossa tullut siihen lopputulokseen, että kotona vietetty ”loma” on kaukana lomailusta – joka puolella odottavat tekemättömät työt, pyykkivuoret, likaiset nurkat, pihahommat, ja milloin mikäkin.

Vaikka olen periaatteessa sitä mieltä että kelit eivät saisi vaikuttaa lomafiilikseen, niin kyllä tämä jatkuva vesisade ja kunnon lämmön puuttuminen on saanut tämän kesän tuntumaan jotenkin vajaalta. Ikäänkuin kesä olisi jo mennyt ennen kuin se on ehtinyt alkaakaan.

Miten sinun loma on sujunut? Oletko päässyt kunnon lomafiilikseen?

Kävini hakemassa eilen torilta kolme laatikollista mansikoita ja sain onneksi kaikki perattua ja laitettua pakkaseen. Tänään oli ajatuksena mennä katsomaan mustikkametsiä, josko saataisiin ämpärin pohjalle jo pienet setit. Ensimmäiset kirsikat ja viinimarjatkin on poimittu pihan pensaista. Rakastan niin tätä aikaa kun marjat ovat tuoreita ja maut parhaimmillaan, voisin kai vain elää marjoilla. Tänäänkin mansikoiden siivoamisen yhteydessä olen tainut napostella pari litraa mansikoita ohi mennen. Mustikoiden ystäville kaivoin reseptien arkistoista pettämättömän terveellisen proteiinipitoisen mustikkapiirakan ohjeen. Kas tässä;

20150308_143337

Pohja:

  • 1 dl kaurahiutaleita
  • ripaus kanelia
  • ripaus vaniljajauhetta
  • 1/2 tl kardemummaa
  • 1/2 dl spelttijauhoja (gluteeniton vaihtoehto: kookoskuitu- tai mantelijauhoja)
  • 3 tl makeutusta (hunaja, kookospalmusokeri, vaahterasiirappi, agave)
  • 1 muna
  • 1 dl maustamatonta (rasvatonta) maitorahkaa

Täyte

  • 2,5 dl maustamatonta (rasvatonta) maitorahkaa
  • 1 muna
  • 3 tl makeutusta (hunaja, kookospalmusokeri, vaahterasiirappi, agave)
  • 2-3 dl mustikoita (voit käyttää myös muita marjoja tai hedelmiä)

Sekoita pohjan aineet ja painele seos piirakka- tai irtopohjavuokaan. Käytä vuoassa leivinpaperia, pohja tarttuu helposti kiinni vuokaan, voitelusta huolimatta. Paista pohjaa uunissa 175-200 asteessa n. 15-20 minuuttia.

Sekoita täytteen ainekset ja kaada seos esipaistetun pohjan päälle tasaisesti. Paista uunissa vielä 175 asteessa n. 15-20 minuuttia

 

Katso myös ohje mustikkaisiin raakaleivoksiin (pähkinätön)

20150225_152616

Terveelliset Herkut

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 2
Tykkää jutusta