Testaa! Raejuusto-kookos-vadelma Fudge

Raejuusto – tuo proteiinipitoinen, vähärasvainen lisuke, jota tulee käytettyä sellaisenaan, salaatin seassa, perus arkiruoan ja keittojen päällä. Kuten aiemminkin kokeellisessa keittiössäni on tullut kokeiltua yhtä sun toista ruoka-ainetta hieman toisenlaisessa yhteydessä, niin sai tämä kyseinenkin resepti alkunsa.

Tehokkaassa tehosekoittimessa sekoittui raejuusto kookokseen ja tuoreisiin vadelmiin todella hyvin ja koostumuksesta tuli silkkisen pehmeä. Ja no minähän rakastan kookosta, se toimii aina. Raejuusto sekoittui hyvin blenderissäni eikä jäänyt ollenkaan kokkareiseksi mitä aluksi pelkäsin koostumus oli ennemmin lähempänä pehmyttä tuorejuustoa.

Eittämättä aion jatkossa sotkea raejuustoa myös esimerkiksi marjasmoothien joukkoon, toimii nimittäin siinä erittäin hyvin välillä rahkan korvikkeenakin!

20150804_175756

Raejuusto – kookos – vadelma Fudge

 • 2 dl vadelmia
 • 2 dl rasvatonta raejuustoa
 • 1 dl kreikkalaista jogurttia (tai muuta paksua luonnonjogurttia)
 • 0,5 tl vaniljajauhetta
 • 1 dl kookosjauhoja
 • 0,5 dl kylmäpuristettua kookosöljyä
 • 2 rkl koivusokeria (tai muuta makeutusta, kuten hunajaa, vaahterasiirappia, kookospalmusokeria, erytrolia)

Sekoita ainekset tehosekoittimessa, kunnes lopputulos on silkkisen pehmeää. Vuoraa vuoka (n. 18x18cm) leivinpaperilla ja kaada seos vuokaan, tasoita lastalla seos tasaiseksi. Laita seos pakkaseen kunnes se on jähmettynyt ja leikkaa kuutioiksi. Nämä palat kannattaa syödä hieman kohmeisena!

Terveelliset Herkut

7 vastausta artikkeliin “Testaa! Raejuusto-kookos-vadelma Fudge”

 1. Näyttää hyvältä! Olen kuitenkin todella allerginen kookokselle, joten osaatko sanoa millä voisin koittaa korvata kookoksen ohjeessa?

  • Hei Marie,
   kookosjauheen voi korvata myös esimerkiksi riisijauholla, tai jos muut pähkinät sopivat niin sitten myös pähkinä- tai mantelijauhoilla (mantelijauhoista voi tulla hieman tiiviimpi koostumukseltaan). Kookosöljyn korvaamista mietin, sen tarkoitus on tässä reseptissä tehdä koostumuksesta kiinteämpi, joten tavalliset öljyt eivät suoranaisesti sovi korvikkeeksi, kun eivät jähmety kylmässä. Kaakaovoi voisi ajaa saman asian..tai jos jätät kookosöljyn pois ja hyväksyt sen että koostumus jää löysemmäksi.

 2. Ihanan näköisiä ja -kuuloisia! Maitoallergisena en voi käyttää raejuustoa, olisiko mitään ehdotuksia sen tilalle? Kokeilin niitä bloggaamiasi ”rapeita karkinkorvikkeita” – ja koukutuin kerrasta, ne vain ovat niin älyttömän hyviä! Veivät myös viimeaikoina vaivanneen makeanhimon mennessään.

  • Hei Signe, kiva kuulla että tykkäsit quinoa karkeista, ne ovat yksi omistakin lemppareista! Ilmeisesti laktoosittomat raejuustot eivät tule kyseeseen? Nyt täytyy sanoa, etten tiedä löytyykö sitten vegaanista korviketta raejuustolle..jotain tuorejuustoja ilmeisesti mutta en ole tutustunut kyllä itse niiden tuotesisältöihin mitä pitävät sisällään. Jos joku lukija tietää niin laittakaas vinkkiä! Jään miettimään ja laitan viestiä jos keksin jotain!

  • Nyt kyllä täytyy rehellisesti vastata, etten koskaan ole kyseistä blogia lukenut saati kyseistä reseptiä nähnyt muualla! Mutta hyvin samalta näyttää! En missään nimessä hyväksy plagiointia (vaikka se ruokareseptien kohdalla melko yleistä tuntuu olevankin), kerron kyllä aina lähteeni jos alan toisen reseptiä käyttämään ja toivon samaista avointa peliä myös muilta jotka omia reseptejäni kokeilevat ja haluavat eteenpäin jakaa. Omat reseptini pyörivät hyvin pitkälti samojen raaka-aineiden ympärillä ja pyrin käyttämään mahdollisimman vähän raaka-aineita resepteissäni sama trendi näkyy varmasti muillakin bloggaajilla jonka tämän aihe-alueen sisällä kirjoittavat.. joten kyllä pahoitin mieleni tällaisesta syytöksestä, joka ei todellakaan pidä paikkaansa.

 3. Ihana ohje. Minulla ei ollut vadelmia, joten tein tämän mustikoista. Vähän lisäsin kookosjauhoja, kun mustikat olivat melko vetisiä. Todella herkullista!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta