Appelsiini-Raakasuklaa-maapähkinävoikupit

Raakasuklaan valmistus on yksi maailman helpoimpia reseptejä, kannustan siis sinua lämpimästi kokeilemaan raakasuklaan valmistusta viimeistään nyt, mikäli se on jäänyt sinulta vielä tekemättä. Raakasuklaan valmistus onnistuu jopa kolmella raaka-aineella (raakakaakao, kaakaovoi, makeutus) jonka jälkeen voi hifistellä mielensä mukaan makujen ja superfoodien lisäilyn kanssa.

Raakasuklaa sisältää runsaasti mm. magnesiumia, rautaa, mangaania, kromia, rikkiä ja kuparia. Suklaan valmistukseen käytettävä kaakao on luonnostaan yksi maailman ravinnerikkaimmista ruoka-aineista, sisältäen yli 1200 aktiivista ainesosaa ja peräti 10% kaakaon painosta on antioksidantteja.

Vaikka annankin ohessa tarkat mitat tähän reseptiin, ideana on, että itse maistelet suklaan valmistuksen yhteydessä kaipaako oma makuaistisi sekaan jotain muuta, ole siis rohkea ja tee reseptistä omasi.

20150917_184756

 

Appelsiini-raakasuklaa-maapähkinävoikupit 5kpl

  • 1 dl kaakaovoita
  • 0,75 dl raakakaakaojauhetta
  • 1 rkl hunajaa (tai muuta makeutusta, esim. kookospalmusokeria)
  • 4 tl tocoa=riisinlesejauhetta*
  • ripaus laadukasta suolaa
  • puolikas appelsiinin kuori raastettuna
  • 2 rkl appelsiinin mehua

täyte

  • 5 rkl maapähkinävoita**
  • ripaus suolaa

Sulata kaakaovoi hennossa vesihauteessa (varo kuumentamasta yli 42 asteiseksi). Lisää sekaan raakakaakao, makeutus, suola, tocoa ja lopuksi appelsiinin mehu ja raastettu kuori.

Kaada seoksesta puolet viiteen silikoniseen suklaa/ tai muffinssivuokaan. Laita vuoat pakkaseen, kunnes suklaa on jäähtynyt. Ota vuoat pakkasesta ja lisää jokaiseen ruokalusikallinen maapähkinävoita ja ripaus suolaa. Laita vuoat taas hetkeksi pakkaseen, kunnes seos on jähmettynyt. Ota vuoat pakkasesta ja kaada loput raakasuklaasta niiden päälle, pakasta taas hetki. Kun raakasuklaa on jähmettynyt irrota kupit varovasti vuoista ja tarjoile. Säilytä jääkaapissa.

*Toco on maultaan hyvin mieto ja kermainen, sen ansiosta myös suklaasta tulee kermaisempi maultaan. Sisältää runsaasti E- ja B-vitamiineja.

**Kaupoista löytyy sokerittomia maapähkinävoita esimerkiksi Amonalta, Urtekramilta ja Meridianilta, jotka sisältävät vain maapähkinää ja suolaa. Maapähkinävoita on myös helppo valmistaa itse, paahda vain maapähkinät (jotta niiden luontainen öljy irtoaa), lisää tilkka suolaa ja laita blenderiin. Jauha ihan hienoksi tai jätä mukavan rouheiseksi.

Terveelliset Herkut

9 vastausta artikkeliin “Appelsiini-Raakasuklaa-maapähkinävoikupit”

    • Tocon voi jättää tästä reseptistä kokonaan poiskin, sen idea on tuoda makuun sellaista kermaista, maitosuklaista makua. Lucuma sopii myös hyvin raakasuklaan sekaan, sehän toimii hyvin makeuttajana, joten hunajaa tms. ei tarvitse ollenkaan/niin paljoa lisätäkään.

  1. Ei vitsi nää näyttää taas niin herkullisilta <3 Käyn tällä aina tasaisin väliajoin kuolaamassa kaikkia sun ihania tekeleitä 😀

  2. Tämä menee kyllä kokeiluun mahd pian.

    Olen huomannut raakasuklaata makeuttaessa sellaisen haasteen, että sokeri ei ”sula” massaan vaan jää rakeiseksi. Onkohan tähän jotain ratkaisua? Jos taas käytän hunajaa, se valuu muotin pohjalle ja suklaasta tulee tahmea ja rumanköinen. Mitäköhän teen väärin?

    • Hunajan kanssa kannattaa ainakin käyttää sellaista juoksevaa, ei kiinteää, koska se ei tahdo sekoittua rasvan kanssa. Itse sekoittelen ainekset yleensä ihan lusikalla, annan hetken olla ennen pakastamista, aineksethan voi kokeilla sekoittaa myös tehosekoittimella, jos haluaa ihan sileää.

  3. Ostin jostain alesta semmosen CoCoVi:n valmiin raakasuklaan valmistuspakkauksen. Jos lisään siihen tuon appelsiinin kuoren ja mehun sekä maapähkinävoin niin pitäiskö tulla about samaa tavaraa?:) Oon ostanut tommosen paketin ennenkin, mutta mielestäni jäi kaipaamaan jotain extraa.

    • Toki voit käyttää sitä valmmista pakettiakin! Tai kokeile vaikka puolikkaalla setillä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta