Porkkanakakkupatukat

Kaupallinen yhteistyö Verso Food

Härkäpapu on terveellinen lisä ruokavalioon. Kotimaisen Verso Foodin tuotevalikoimasta löytyy härkäpapurouhetta, sekä erittäin maukasta mysliä, eli granolaa. Granolan seassa on kaurahiutaleiden ohella härkäpapurouhetta ja joka tuo ekstra rouskuvuutta rakenteeseen sekä lisää sen proteiinipitoisuutta. Granolaa on saatavana myös karpalon makuisena. Härkäpapurouheessa on 100 grammassa 47 grammaa proteiinia, granolassakin 19 grammaa ja karpalo granolassa 18 grammaa proteiinia sadassa grammassa.

Härkäpapurouhe soveltuu hyvin ruoan laittoon ja granolat ovat maukkaita esimerkiksi rahkan tai jogurtin päällä. Minä valmistin karpalo granolasta porkkanakakkupatukoita. Härkäpapugranolan lisäksi makua ja rouskuvuutta rakenteeseen toin paahdetulla kvinoalla, vaihtoehtoisesti voit käyttää myös paahdettua amaranttia, nämä maistuvat paahdettuina hieman popcornilta.

 

WP_20151017_097

WP_20151017_101

Porkkanakakku patukat 4 kpl

Pinnalle

  • 1 dl kookosmaitoa (säilytä kylmässä, käytä vain jähmettynyt osa)
  • ripaus vaniljajauhetta
  • 2 taatelia
  • n. 2 tl porkkanaraastetta
  • Verso karpalo granolaa

Laita tehosekoittimeen granola, taatelit (muista poistaa kivet), porkkanaraaste ja paahdettu kvinoa (voit paahtaa quinoaa itse, ohje täällä, hyvin varustelluita kaupoista löytyy myös quinoa popseja, jotka on valmiiksi paahdettuja), vaihtoehtoisesti voit käyttää quinoan tilalla myös paahdettua amaranttia. Jätin massan suht iso rakeiseksi, mutta halutessasi voit tehdä tästä myös ihan hienoa.

Muotoile massasta 4 patukkaa ja nosta ne hetkeksi kylmään. Patukat toimivat jo sellaisenaan, mutta hieman ekstraa makuun saa makoisasta kuorrutteesta, ainekset vain sekaisin tehosekoittimessa ja koristeeksi porkkanaraatetta ja granolaa.

Terveelliset Herkut

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1
Tykkää jutusta