Xylitol minttu-marenkihaamut (ilman kananmunaa/vegaani) ja muut h-h-hurrrjat halloween tarjottavat

Halloween herättää omissa ajatuksissani hieman ristiriitaisia tunteita. En sinällään ole kovin innoissani jälleen uudesta ”rahastus”juhlasta, mutta toinen puoli minusta taas on lapsen tavoin innoissaan kaikista kurpitsalyhdyistä kammottavista hämähäkeistä.

En ole tainut kertaakaan osallistua oikeisiin halloween-juhliin. Viime vuosina ovikello on kuitenkin pirissyt meidänkin ovella pyhäinpäivänaattona ja oven takana on ollut mitä karmivimpiin pukuihin sonnustautuneita pikkujuhlijoita kyselemässä karkin tai kepposen perään. Olen siis varautunut viime vuodet pienillä karkkilahjoilla näiden pikkuisten takia. Luultavammin kun oma lapsi vielä muutaman vuoden kasvaa on meidänkin perheessä tiedossa jonkin sortin halloween-juhlia? Olen kuullut, että niitä järjestetään jo monissa päiväkodeissakin.

Vaikka en ole tänä vuonna järjestämässä lapsille enkä aikuisille juhlia, tekaisin Chocochilin inspiroimana kikherneiden liemestä marenkihaamut! Sokerin sijaan käytin makeuttamiseen xylitolia, eli kotimaista koivusokeria ja makua antamaan vielä pari tippaa minttu-uutetta. Hauska ja oikeasti helppo idea! Miten joku on oikeasti keksinyt alkaa vaahdottamaan kikherneiden nesteitä, kysyn mä? 😀

20151028_143835

20151028_143801

 

20151028_155138

Xylitol Minttu-marenkihaamut (vegaani)

  • n. 1,5 dl kikherneiden lientä
  • n. 1,2 dl koivusokeria (voit kokeilla myös muita makeuttajia kuten erytritrolia, koivusokeria en käyttänyt tässä tapauksessa siksi koska halusin marengeista valkosia, en osaa sanoa myöskään miten nestemäiset makeuttajat toimivat tässä reseptissä)
  • ripaus vaniljajauhetta
  • n. 0,5 tl piparminttu-uutetta
  • kaakaonibsejä koristeluun

Vaahdota kikherneiden liemi, lisää tämän jälkeen sekaan makeutus ja minttu-uute. Jatka vaahdottamista vielä n. 5 minuuttia. Tämän marengin teko oli huomattavasti nopeampaa kuin kananmunista tehtävä valkuaisvaahto, myös maku vastaa mielestäni erittäin paljon ns. tavallista marenkia! Pursota vaahdosta leivinpaperin päälle pieniä tötteröitä (halk. n. 3-4 cm) paista uunissa 200 asteessa n. 1 tunti 40 minuuttia. Sammuta uuni ja jätä marengit tämän jälkeen vielä uuniin n. 1,5-2 tunniksi. Koristele haamut esim. kaakaonibseillä

Alla vielä internetin ihmeellisestä kuvamaailmasta hauskoja ja helppoja tarjottavia halloween juhliin! Kuvat haettu Googlen kuvahaulla

Hunajamelonista voi tehdä Halloween pöytää koristamaan vaikka tällaiset aivot, mansikka- /vadelmasoseella vielä vähän verta mukaan

brainmelon

Keitetyille kananmunanpuolikkaille voi askarrella mustista oliiveista hämähäkit

Spider-Eggs6

Kovertamalla vesimelonin voi tehdä tälläisen hauskan spookin hedelmäsalaattia oksentavan pään, kesäkurpitsasta/kurkkuviipaleista ja vaikka tummista oliiveista tai viinirypäleistä syntyy päälle silmät.

images6

Mandariineista / appelsiineista voi kovertaa kurpitsalyhtyjä muistuttavat päät, näistä kupeista voi tarjoilla vaikka hedelmäsalaattia

images4

Tummista viinirypäleistä, rusinoista ja hammastikuista voi askarrella syötäviä hämähäkkejä

images

Banaanikummitukset ja mandariini”kurpitsat” ja muita veikeitä hedemävirityksiä

index

images3

images9

Kumihanskan sisään popcornia? 😀 suolatikuista ja banaanista luutia, nakkipiilot?

images7

Vihersmoothie drinksut voisi tarjota vaikka näin?

images5

Terveelliset Herkut

2 vastausta artikkeliin “Xylitol minttu-marenkihaamut (ilman kananmunaa/vegaani) ja muut h-h-hurrrjat halloween tarjottavat”

  1. Heips!

    Käytän eggoa eli kananmunan valkuaista päivittäin ruuanlaitossa ja iltapala leivoksissa. Melkein aina mikrossa tai pannulla.
    Vaahtoaakohan kikherneliemi yhtä lailla ja voiko vaahdon laittaa mikroon niikuin valkuaisvaahdon? Esim jos lisään valkuaisvaahtoon hieman protskulettujauhoja tai muuta jauhoseosta niin saan kivan kakun nopeasti mikrossa. Tuo uunissa yli 1h odotus tuntuu kamalan pitkältä ajalta 😀

    • Minä en ole tuota eggoa käyttänyt, mutta tuo kikherneliemi vaahtoaa todella nopeasti ja on hyvin samanlaista koostumuksesltaan kuin valkuaisvaahto, oikein jämäkkää settiä siitä tuli. Muussa muodossa en ole vielä ehtinyt kokeilemaan kuin näissä marengeissa joten en ikävä kyllä osaa vielä sanoa miten käyttäytyy mikrottaessa..tarttee kyllä kokeilla! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta