Paistetut avokadot kananmunalla

Tätä merkillistä herkkua on tehnyt mieli kokeilla jo pidemmän aikaa. Olen törmännyt paistettuihin avokadoihin kananmunalla instagramissa yhden jos toisen käyttäjän kohdalla. Toteutus on varsin helppo ja yksinkertainen ja sopii mielestäni erittäin hyvin vaikka viikonloppuun aamiaselle. Avokado sisältää paljon hyviä rasvoja ja pitää kylläisenä pitkään. Lisäksi avokadosta saat kaliumia, vitamiineja kuten B-, E- ja K-vitamiinia ja kuituja.

20151023_163644

20151023_163648

Halkaise avokado ja poista kivi. Koverra ruokalusikalla hieman avokadoa jotta saat rikottua kananmunan siististi siihen, yritä säilyttää keltuainen ehjänä. Asettele avokadot uunivuokaan siten että ne eivät pääse kallistumaan. Lisää ripaus laadukasta suolaa (ja halutessasi kasviksia, katkarapuja, kylmäsavulohta päälle, minä laitoin kirsikkatomaatteja, punasipulia ja persiljaa). Paista avokadoja 200 asteissa uunissa n. 30 minuuttia, kunnes munat ovat kypsiä. Ota uunista ja tarjoile.

20151023_163630

Terveelliset Herkut

4 vastausta artikkeliin “Paistetut avokadot kananmunalla”

  1. Heippa! Herkulliselta näyttää.. mutta jostain olen lukenut ettei avokado kestä kypsennytstä. Osaatko sanoa pitääkö paikkaansa?

    • moi! hmm, en ole kyllä törmännyt itse moiseen väittämään, harvemmin avokadoa kyllä muutoin lämpimissä ruoissa olen nähnyt käytettävän, mutta mielestäni ainakaan tässä reseptissä koostumus eikä maku kärsinyt yhtään

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 2
Tykkää jutusta