Vanilja-lakritsasmoothie (maidoton, sokeriton)

Hyvänmakuista, terveellistä vaniljasmoothieta olen yrittänyt kehitellä jo pidemmän aikaa, kunnes mielestäni onnistuin siinä määrin että kaikkein armottomin raatini – 2,5 vuotias lapseni halusi juoda lähes koko smoothieni ajattelin olevani jo aika lähellä sitä mitä haen. Sekaan laitoin ripauksen lakritsia tuomaan siihen pientä terää. Jos haluat lakritsan makua vahvemmin mukaan kuin mitä alla olevassa reseptissä, voit toki lähteä leikittelemään lakritsin kanssa enemmänkin, mutta itse halusin pitää vaniljan maun vahvana ja lakritsaa vain hieman vivahteena.

Lakritsan maku ei ole tässä tapauksessa lakritsakastikkeesta tai karkeista, vaan lakritsajauheesta. Jos et ole maitanut aiemmin, suosittelen kokeilemaan maku on yllättävän makea sellaisenaan! Hyvin varustelluista ruokakaupoista löytyy maustehyllyiltä lakritsajuurta ja lakristajauhetta, mitä eroa niillä on?

Lakristajuurijauhe on jauhettua lakritsajuurta. Lakritsijuuri on rohdoskasvi ja sitä on käytetty mm. lievittämään yskää ja irrottamaan limaa. Lakritsilla on tutkittu olevan antibioottisia vaikutuksia.

Lakritsajauhe, -rae on lakritsijuuresta uuttamalla valmistettua kuivattua jauhetta tai raetta, lakritsajuurijauhe on miedomman makuista kuin lakritsajauhe. Raakalakritsijauheen makea maku tulee moninkertaisesti sokeria makeammasta klykyrretiinistä, joka on luontainen osa lakritsin juurta. Jauhe on itseasiassa kuin karkkia! Lakritsajuuri ja lakritsajauhe eivät sisällä gluteenia.

Korkeasta verenpaineesta kärsivien kannattaa käyttää lakritsijauhetta hyvien varoen ja pieniä määriä.

20151105_152200

Vaniljasmoothie lakritsilla

 • 2 dl Alpron soijajuomaa vaniljan makuisena
 • 1 dl maustamatonta soija-/kaurajogurttia
 • 1 tl vaniljajauhetta
 • (1 scoop maustamatonta / vaniljan makuista herajauhetta)
 • reilusti jäitä
 • pinnalle laktritsijuurijauhetta tai lakritsajauhetta (käytin Laktritfabriken lakritsirakeita, tuote saatu nu3 verkkokaupasta)

Halutessasi voit tehdä lakritsajauheesta (tai lakritsajuurijauheesta) lakritsikastiketta sekoittamalla jauheen sekaan agavesiirappia tai hunajaa ja valutaa sitä nauhana smoothien sekaan!

 

Terveelliset Herkut

Yksi vastaus artikkeliin “Vanilja-lakritsasmoothie (maidoton, sokeriton)”

 1. Ihana resepti!!

  Pakko sanoa kyllä että toi agave on tosi huonosta ympäristölle, suosi mielummin eettisesti tuotettua hunajaa sun lapsen ja muiden nuorten tulevaisuuden tähden! ;u;

  mehiläiset on hirmu tärkeä osa ekosysteemiä ja puut kanssa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta