Valkosuklaavanukas troppisella soseella (maidoton, sokeriton, vegaani)

*Kaupallinen yhteistyö Bonne

En ole koskaan pitänyt valkosuklaasta, tunnustus. Se on äklömakeaa, maistuu maidolle ja sokerille eikä lainkaan kaakaolle. Mutta rakastan raaka kaakaovoista itsetehtyä valkosuklaata, jonka tänään haluan tarjoilla teille vanukkaan muodossa. Epäilen että en ole yksin, joten unohda siis ne kaupan ”hirvitykset”, tässä on oikeat maut!

Raikkautta valkosuklaavanukkaaseen halusin tuoda Bonnen juuri kauppohin ilmestyneillä trooppisella soseella, sose sisältää mangoa, banaania ja guavaa, 100% hedelmää. Kuten täällä aiemmin kerroin, olen täysin koukuttanut itseni noihin Bonnen mangososeisiin, jotka ovat 100% mangoa, ei muuta. Tällä hetkellä en rehellisesti osaa enää sanoa pidänkö enemmän mangosta vai trooppisesta soseesta, niin järjettömän hyvä maku tässä uudessa setissä on!!!

20151108_164944

20151108_164751

unnamed

Valkosuklaavanukas 2 Annosta

  • 2 dl kookoskermaa
  • 1 dl vaniljan makuista soijamaitoa (alpro), voit korvata myös esim. kaura- tai mantelimaidolla, lisää tällöin sekaan 0,5 tl enemmän vaniljajauhetta
  • 1 tl vaniljajauhetta
  • 1 dl raakakaakaovoita
  • 0,5 rkl hunajaa (voit korvata myös muilla makeuttajilla esim. agave-siirapilla, kookosnektrilla -tai kookospalmusokerilla, koivusokerilla tms)
  • pinnalle Bonnen trooppista sosetta

Sulata raakakaakaovoi hennossa vesihauteessa nestemäiseksi (varo kuumentamasta yli 42 asteiseksi), kaada kookoskerma astiaan, jos se on kovin jäykkää voit myös sekoitella sitä hennossa vesihauteessa, jolloin saat koostumuksesta juoksevampaa. Sekoita ainekset keskenään ja kaada laseihin ja nosta kylmään muutamaksi tunniksi, jotta maut ehtivät tasoittua. Kaada pinnalle Bonnen trooppista sosetta (ja marjoja/hedelmiä).

20151108_165244

20151108_164813

Terveelliset Herkut

2 vastausta artikkeliin “Valkosuklaavanukas troppisella soseella (maidoton, sokeriton, vegaani)”

  1. Hei! Voisikohan tämän tehdä kookosmaidosta. Haluaisin kokeilla, mutta lähikaupassa ei ole Kookoskermaa.

    • Pahoittelut viivästyneestä vastauksesta! Kyllä voit korvata, säilyttämällä kookosmaitoa jääkaapissa se jähmettyy ja käyttämällä tuota jähmeämpää osaa saat ns. kookoskermaa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1
Tykkää jutusta