Suklaamuffinssit maapähkinävoisydämellä (gluteeniton, maidoton, sokeriton, vegaani)

Huomenta uuteen viikkoon! Pimenevät kylmenevät illat ovat tuoneet myös kaipuun vahvemmista mausteisimmista ruoista, lämpöisistä padoista ja keitoista, sekä tummasta suklaasta! Viikonloppuna oli minulla tämän talven ensimmäiset pikkujoulut, ensilumi satoi tänne Jyväskylään (harmi että maa oli valkoisena vain lauantain), sain viriteltyä pihan puihin ja puskiin valoja ja kynttilöitä tuli poltettua ahkerasti. Onnistumisen fiilistä tuli myös aivan taivaallisen hyvät piparit, joista reseptiä tulossa myöhemmin (sitä ei kannata missata, sillä ne pesee ns. oikeat piparit mennen tullen!)

Mutta itse asiaan, eli näihin muffinsseihin. Tumman suklaan lisäksi näissä muffinseissa maistuu maapähkinävoisydän. Muffinssit ovat täysin gluteenittomia, jauhoina olen käyttänyt kaurahiutaleita ja hieman riisijauhoja. Makeutta muffinsseihin olen tuonut kypsällä banaanilla sekä kookospalmusokerilla (jonka voit korvata myös muilla makeuttajilla ks. alla resepti). Kananmunaa nämä muffinssit eivät tarvitse, sillä ovat ihanan kuohkeita ja pehmeitä sellaisenaan. Muffinssin sisällä on pehmeä maapähkinävoisydän, jonka voi tarvittaessa jättää pois.

Olen myös pahoillani että en välillä ehdi kovinkaan nopeasti vastailla teidän kysymyksiin tai kommentteihin, mutta luen niitä ja vastailen parhaani mukaan heti kun ehdin! Otan mielelläni palautetta vastaan ja ihana kuulla kommentteja ja kysymyksiä! Vuorokaudessani tuntuu välillä olevan aivan liian vähän tunteja, työt, perhe, harrastukset, postausten kirjoittelu ja reseptien kokeilu vievät niin paljon aikaa että vapaat hetket ovat aika kortilla!

20151111_183830

20151111_183502

20151111_184355

Suklaa muffins

  • 1 banaani
  • 1,5 dl mantelimaitoa (voit korvata myös riisi-, kookos- tai soijamaidolla)
  • 3/4 dl kookosöljyä sulatettuna
  • 1 dl riisijauhoja
  • 1,5 dl kaurahiutaleita
  • 3/4 dl kookospalmusokeria (voit korvata myös esim. koivusokerilla, erytritolilla, hunajalla)
  • 2 rkl (raaka)kaakaojauhoja
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl ruokasoodaa
  • 1 tl vaniljajauhetta
  • ripaus suolaa
  • 8 tl suolatonta ja sokeritona maapähkinävoita

Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimella. Voit käyttää muffinssivuokia (keskikokoisia) tai leikata leivinpaperista n. 10×10 cm neliöitä ja laittaa ne muffinssivuoan pohjalle. Kaada taikinasta puolet vuokiin n. 8 kpl, laita tämän jälkeen keskelle teelusikallinen maapähkinävoita ja kaada loput taikinasta vasta tämän jälkeen vuokien päälle.  Paista muffinsseja n. 200 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

Terveelliset Herkut

9 vastausta artikkeliin “Suklaamuffinssit maapähkinävoisydämellä (gluteeniton, maidoton, sokeriton, vegaani)”

  1. Testasin, ja tuli tosi herkkuja! Kiitos reseptistä! Korvasin riisijauhot maissijauhoilla, ku ei riisijauhoja kaapista löytyny ja onnistu niilläkin 😊

    • Hei, kiva kuulla, että tykkäsit!! maissijauhot varmasti sopivat myös oikein hyvin riisijauhojen tilalle 🙂

  2. Moiks, ihana resepti! Millä voisin ton maapähkinävoin korvata kun on pähkinäallegia? Kiitos etukätten jso ideaa löytyy:)

    • kiitos! Täytteesi sopisi myös marjat, hedelmät, palanen raakasuklaata/kaakaomassaa, kookosmannaa tms. 🙂

  3. Olen tehnyt tällä ohjeella muffinsseja jo monet kerrat. Nämä ovat ehdottomia suosikkejani. Kiitos tästä inspiroivasta blogista ja hyvää kevättalven jatkoa!

    • Kiitos Maarit! 🙂 Aurinkoista kevättä myös sinulle!

  4. Hei! Kokeilin muffinssi-reseptiä viikonloppuna ja hyviä tuli 🙂 jaoin sen myös omassa blogissa: aheartyvibe.tumblr.com. Ihana blogi sulla ja hyviä reseptejä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta