Suklaapuuro (gluteeniton, sokeriton) ja talven fiilistelyä

Olen tässä vuoden varrella tekaissut jos jonkinlaista variaatiota puuroista (ks. reseptit osio, Puurot) syöhän meistä suomalaisista joka kolmas puuroa joka ikinen aamu ja kolme neljästäkin joskus. Jos sinusta tuntuu, että puuro ei sovi sinun aamuihin eikä se pidä nälkää tai päivä ei tahdo lähteä käyntiin kokeile aamiaiseksi proteiinipitoisempaa aamupalaa esim. munakasta ja siirrä puuro iltapalaksi, sen sisältämät hiilihydraatit parantavat unta ja nukut paremmin. Kaurahiutaleet sopivat usealle gluteeniyliherkkyydestä kärsivälle, mutta jos eivät onneksi kaupan valikoista löytyy jo tosi hyvin myös varmasti gluteenittomia puurohiutaleita joilla voit reseptissä esitetyt kaurahiutaleet.

Kun syön puuroa laitan sekaan usein paljon marjoja, ehkä pari lusikallista raejuustoa (kokeile, toimii!) myös sekaan vatkattu munanvalkuainen, hera- tai hamppuproteiini tuo lisää proteiinipitoisuutta puuroon. Pelkkien kaurahiutaleiden sijaan tykkään lisätä puuroni sekaan myös erilaisia siemeniä; chian-, auringonkukan tai kurpitsansiemeniä sekä hamppurouhetta.

Tämän kertainen puuroresepti sopisi hyvin myös vaikka välipalaksi, sillä suklainen makea puuro on hyvä apu myös herkkunälkään.

Oon aivan innoissani maahan sataneesta lumesta ja haluan jakaa teille samalla muutamat fiilistelykuvat viikonlopulta, piha sai koristeekseen lyhtyjä ja ulkovaloja. Toivottavasti tänä vuonna saataisiin kunnolla lunta, että pääsisi hiihtämään, viime vuonna kun tuo onneton jäi vain yhteen ainoaan kertaan!

20151122_165555 20151122_165800

Suklaapuuro yhdelle

  • 2,5 dl vettä
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1 rkl pellavansiemenrouhetta
  • 1 rkl auringonkukansiemeniä
  • 1,5 rkl (raaka)kaakaojauhetta
  • 1 tl ceylonkanelia
  • makeutuksena voit käyttää esim. 3 medjoul-taatelia, puolikkaan kypsän banaanin tai lusikallisen hunajaa.
  • Tässä annoksessa pinnalla mustikoita, mansikoita, persimonia, kuivattuja mulperimarjoja, auringonkukan siemeniä ja lusikallinen cashew-tahnaa

Keitä vesi ja lisää ainekset kiehuvaan veteen myös taatelit tai keitetty banaani jos käytät niitä makeutuksena. Keitä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen kunnes puuro on kypsää, tarkista maku nauti marjojen ja/tai hedelmien kera. (vinkki: kokeile suklaapuuroa myös kylmänä)

20151122_110300
Kuvaa meidän takapihalta
20151122_110020
Ulko-oven molemmin puolin on suuret ruukut kanervilla ja metsästä haetuilla havuilla.
20151122_110148
Tänä vuonna pihan suuret kiviruukut kanerva- ja havuistutusten sijaan onkin koristeltu metsästä haetuilla suurilla kippuraoksilla joiden oksille olen ripustellut valoja, lyhtyjä ja lintujen ruokintapisteen

20151122_110155

 

20151122_110110

Terveelliset Herkut

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta