Jouluinen kaneliraakakakku (sokeriton, gluteeniton, vegaani)

Hei Joulukuu! Haluan aloittaa tämän joulukuun yhdellä lempireseptilläni, jonka nyt haluan jakaa myös teille. Kyseessä on ihanan jouluinen kanelinen raakakakku jossa on lempeän vaniljainen maku. Tämä kakku sopii hyvin vaikka joulupöytään jälkiruoaksi, joten ota resepti talteen! Kanelin valinnassa kannattaa olla tarkkana, että valitset ceylonkanelia sillä suurin osa kaupoissa myytävistä kaneleista on jauhettua cassia kanelia joka sisältää maksalle haitallista kumariinia.

20151126_122846

Kaneliraakakakku

Pohja

  • 1 dl auringonkukansiemeniä
  • 1 dl kookosjauhoja
  • 0,5 tl kardemummaa
  • 1 tl ceylonkanelia
  • 1,5 rkl neitsytkookosöljyä
  • 3 medjoultaatelia / tai 1-2 rkl hunajaa

Täyte

  • 4 dl yön yli vedessä liotettuja cashew-pähkinöitä
  • 2 dl kookosmaitoa (säilytä jääkaapissa, ja käytä vain jähmettynyttä osaa)
  • (1 dl tocoa)
  • 2 taatelia
  • 0,5 tl ceylonkanelia
  • pinnalla jäisiä puolukoita ja kanelia
  • (hunajaa jos kaipaa lisää makeutusta)

Sekoita pohjan ainekset tehosekoittimessa ja painele massa tiiviisti vuokaan. Käytin tässä tapauksessa suorakaiteen muotoista irtopohjallista piirakkavuokaa, mutta voit hyvin tehdä kakun myös esim. suorakaiteen muotoiseen leipävuokaan, tai perinteiseen pyöreään irtopohjavuokaan (18cm -> jos teet isomman 24cm suosittelen reseptin aineiden tuplaamista). Käytä pohjalla leivinpaperia. Laita pohja siksi aikaa kylmään kun valmistat täytteen.

Liota cashew-pähkinöitä vedessä miel. yön yli jotta ne ovat riittävän pehmeitä. Sekoita tehosekoittimessa cashew-pähkinät, kookoskerma, kaneli ja makeutus. Käytin täytteessä myös tocoa, jonka voit jättää halutessasi pois, mutta se lisää kermaisuutta täytteeseen. Toco on toiselta nimeltään riisinlesejauhetta (sitä voi käyttää hyvin myös esim. smoothien seassa). Tarkista maku ja kaada seos pohjan päälle. Nosta kakku pakastimeen kunnes se on jähmettynyt. Voit hyvin tehdä kakun tarjoamista edeltävänä päivänä valmiiksi pakastimeen ja nostaa sen huoneenlämpöön n. 30-60 minuuttia ennen tarjoamista. Leikkaa kakku valmiiksi annospaloiksi hieman jähmeänä.

20151126_122907

20151126_122751

Terveelliset Herkut

4 vastausta artikkeliin “Jouluinen kaneliraakakakku (sokeriton, gluteeniton, vegaani)”

  1. Pystyykö pähkinät korvata reseptissä jollakin? Kuulostaa älyttömän hyvälle mutta pähkinäallergian kanssa cashewit ei ihan nappaa :p

  2. saatko oireita siis myös cashewstä? olen kuullut että toiset pähkinäallergiset voivat käyttää cashewtä koska se ei oikeasti ole pähkinä vaan siemen..mutta toki! Cashewn voisi korvata esim. auringonkukansiemenillä, hamppurouheella tai sitten jättämällä nämä kokonaan pois ja tekemällä täytteen kokonaan kookoksesta.

  3. Moikka! Tykkään tosi paljon siun resepteistä mutta opiskelijabudjetilla harmittaa kun haluis leipoa enemmänki mutta kun tosi moni terveellinen resepti vaatii paljon kikkailutuotteita 😀 Uskon että moni kaipailis simppeleitä, terveellisiä mutta kuitenkin hyviä reseptejä. Siksi ajattelin vinkata kokeiluun tai lisäkehitykseen tai vaikka kommenttijen lukijoille kookosvoiton (ärsyttää kun sitä tulee nykyisin kaikkeen eikä omista!:D) gluteiinittomia, maidottomia, sokerittomia sekä terveellisiä kauraleipiä 🙂 Ei muuta kun 6dl isoja glut. kauraleseitä, 1tl suolaa, 1tl soodaa, 4dl alpron soijajugurttii, 1dl porkkanaraastetta ja 2rkl neitsyt öliiviöljyä TAI 0.5dl vettä sekasin ja uuniin 250′ 15-20min 🙂

    • Kiitos palautteesta ja kivasta kauraleipäohjeesta sipsi! 🙂 Yritän pitää ohjeet mahdollisimman simppeleinä yksinkertaisina siten että raaka-aineita ei tulisi paljoa. Nämä raakaleivonnaiset ovat kyllä yleensä aika kookosvoittoisia, sillä jotta kakku pysyisi kasassa tarvitaan siihen aina jotain sidosainetta ja yleensä se on poikkeuksetta joko kookos tai kaakaovoi millä tämä saadaan aikaiseksi! mutta paljon löytyy minultakin ohjeita ilman kookosta tuolta reseptit välilehdeltä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta