Itsenäisyyspäivän terveellinen mustikkakakku

Kaupallinen yhteistyö: Verso Food

Suomi juhlii tänä vuonna jo 98-vuotista itsenäisyyttään. Meillä kotona tähän ei liity varsinaisia perinteitä, oma ukkini on ollut mukana taistelemassa itsenäisyytemme puolesta ja arvostan todella paljon miten paljon aiemmat sukupolvet ovat joutuneet uhraamaan sen eteen, että saamme tänä päivänä elää täällä itsenäisessä Suomessa. Itsenäisyyspäivänä tykkään katsoa linnanjuhlia ja arvostella sohvan nurkassa tämän vuotisia pukuvalintoja 🙂 Muutoin pyrin arkisissa valinnoissa suosimaan aina kotimaisia tuotteita.

Kuuluuko sinun itsenäisyyspäivääsi jotain tiettyjä perinteitä?

Työskentelen myös itse kotimaisia tuotteita valmistavassa yrityksessä ja on tärkeää tiedostaa kuinka ostamalla kotimaista pystymme työllistämään enemmän ihmisiä täällä Suomessa. Suomalaisissa yrityksissä työntekijöiden oikeuksista pidetään paremmin huolta, ei käytetä lapsityövoimaa ja usein kotimainen yritys työllistää myös välillisesti muita kotimaisia yrityksiä alihankinnan, kuljetusten, palveluiden ym suhteen, eli vaikutus on usein laajempi kuin ajatellaan. Suomalaisia tuotteita arvostetaan hyvin paljon myös ulkomailla, sillä suomalaiseen tuotteeseen mielletään usein kestävää kehitystä, pitkäikäisyyttä ja laatua. Olkaamme siis ylpeitä niistä tuotteista mitkä täällä valmistetaan.

Tähän tarkoitukseen tein oheisen terveellisemmän itsenäisyyspäivän kakun jossa myös maistuu kotimainen oma superfoodimme mustikka.

Pohja on tehty kotimaisen Verso Foodin Granola myslistä, jonka nopeasti vielä paahdoin kertaalleen paistinpannulla tilkassa neitsytkookosöljyä, sekaan ripaus vaniljaa ja kanelia. Jotta pohja pysyy kasassa lisäsin sekaan 3 taatelia ja pyöräytin ainekset nopeasti vielä tehosekoittimessa (voit hienontaa myslin ihan hienoksi, mutta halusin jättää tähän suutuntumaa niin omani on jätetty aika rakeiseksi). Pohja painellaan irtopohjavuokaan (18cm) jossa pohjan alla on vielä leivinpaperi.

Kotimaisen Verso foodin myslit sisältävät muuten kotimaista! härkäpapurouhetta, joka tuo niihin lisää proteiinia. Myslit ovat täysin valmiita käytettäväksi esimerkiksi jogurtin tai rahkan päällä. Suosittelen kokeilemaan!

Täyte on tehty avokadosta, cashewpähkinöistä, kookoskermasta ja mustikoista. Pinnalle vielä runsaasti mustikoita ja paahdettua mysliä, nam! Hyvää itsenäisyyspäivää jokaiselle <3

20151203_122624

20151203_122852

20151203_122725

 

Pohja

  • 2,5 dl Verso Food granolaa
  • 0,5 tl ceylonkanelia
  • ripaus vaniljajauhetta
  • 1 tl kookosöljyä (tai oliiviöljyä) paistamiseen
  • 3 taatelia

Täyte

  • 2 dl yön yli liotettuja cashewpähkinöitä
  • 2 avokadoa
  • 2-3 dl kookosmaitoa (säilytä yön yli jääkaapissa ja käytä vain jähmettynyt osa)
  • ripaus vaniljajauhetta
  • n. 2 dl mustikoita
  • n. 0,5 dl koivusokeria (tai hunajaa, kookospalmusokeria, agavesiirappia)
  • Pinnalle n. 0,5 dl Verso Foodin Granolaa ja runsaasti mustikoita

Lisää teelusikallinen kookosöljyä paistinpannulle ja paahda granola, lisää sekaan kaneli ja vanilja. Laita granola tehosekoittimeen ja lisää taatelit (poista kivet). Suosittelen käyttämään medjoul-taateleita, jos käytät kuivattuja liota niitä hetki vedessä ennen käyttöä. Sekoita granola ja taatelit tehosekoittimessa ja nosta massa irtopohjavuokaan (käytä pohjalla leivinpaperia) ja painele lusikan avulla pohja tasaiseksi ja tiiviiksi.

Valmista täyte sekoittamalla ainekset tehosekoittimessa. Lisää täyte pohjan päälle ja nosta hyytymään pakastimeen noin tunniksi-pariksi. Kun kakku on jähmettynyt, koristele ja nauti.

 

 

Terveelliset Herkut

3 vastausta artikkeliin “Itsenäisyyspäivän terveellinen mustikkakakku”

  1. Hei! Vielä kun olen aloittelija niin voiko kookoskerman sijasta käyttää kaurajuttuja vai vaikuttaako koostumukseen liikaa? Tätä täytyy kyllä kokeilla!

    • Kookoskerman tarkoitus on ”jähmettää” kakku jotta se pysyy leikattavassa muodossa, siksi en suosittele tässä tapauksessa korvaamaan sitä kaurajutuilla, koska niillä ei ole samaa ominaisuutta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta