Kirjavinkki: Raakaleivonnan ABC / Ameriikan pullakakku resepti!

*Sisältää kaupallisia linkkejä

Sain tutustua juuri julkaistuun Raakaleivonnan ABC e-kirjaan, jonka on kirjoittanut Hannamari Rahkonen. Kirjassa on kuvattu hyvin selkeästi mitä on raakaleivonta, välineistä valmistustekniikoihin. Kirjassa on käyty läpi myös hyvin selkeästi miten valmistaa pohjat ja täytteet sekä vaihtoehtoja esimerkiksi raakaleivonnaisten sitoviin aineisiin ja makeuttajiin. Kirja soveltuu hyvin raakaleivonnasta kiinnostuneelle aloittelijalle joka on vasta tutustumassa raakaleivontaan kuin kokeneemmalle leipurille.

Raakaleivonnan ABC face

Raakaleivonnan_ABC_reseptit

Raakaleivonnan ABC sisälsi myös minulle mielenkiintoisia elementtejä vaikka olen raakaleivontaa harrastanut jo vähän enemmän. Kirjan kuvat ovat todella kauniita ja vesi herähti kielelle usean leipomuksen kohdalla! Mukana on runsaasti reseptejä kuten, kakkuja, leivoksia, piiraita, jäätelöitä, patukoita, tryffeleitä ym ym.

Tämä kirja sopii hyvin niin joululahjaksi kuin sinulle joka mietit mitä ihanaa leipois esimerkiksi tulevina  joulun pyhinä. Minulla on ilo ja kunnia jakaa tässä yhteydessä  Hannamarin resepti ”Ameriikan pullakakku” kyseistä kirjasta.

RaakaleivonnanABC_pullakakku_hannamarirahkonen (1)

Pohja

 • 3 1/2 dl kuivia manteleita
 • 1 dl rusinoita
 • 1/2 dl lucumajauhetta
 • 2 tl kardemummajauhetta
 • 1 1/2 tl ceylonkanelia

Rusinahillo

 • 1dl liotettuja cashewpähkinöitä
 • 1 1/2 dl rusinoita
 • 3/4 dl vettä
 • 2 tl kokonaisia psylliumin siemeniä
 • 1 1/2 tl ceylonkanelia

Pullatäyte

 • 2 1/2 dl liotettuja cashewpähkinöitä
 • 1 dl vettä
 • 1/2 dl neitsytkookosöljyä
 • 1/2 sitruunan mehu
 • 1/2 dl hunajaa
 • 1/2 tl kardemummajauhetta
 • 1/2 tl vaniljajauhetta

Pohja. Mittaa ainekset tehosekoittimeen ja sekoita, kunnes taikina on tasaista.  Mikäli taikina tuntuu liian murumaiselta, lisää joukkoon 1-2 rkl vettä. Levitä tasaiseksi kerrokseksi irtopohjavuokaan (18 cm).

Rusinahillo. Liota rusinoita ohjeessa mainitussa vesimäärässä 10 minuutin ajan. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita, kunnes hillo on tasaista. Hillon kuuluu olla paksua ja tahmeaa. MIkäli seos tarttuu tehosekoittimen reunoille, pysäytä kone ja kaavi hillo reunoilta keskelle. Jatka sekoittamista ja toista tarvittaessa. Levitä rusinahillo keksipohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi ja almista seuraavaksi pullatäyte.

Pullatäyte. Sulata kookosöljy juoksevaksi vesihauteessa. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita, kunnes täyte on sileää. Kaada pullahillo täyte hillokerroksen päälle. Siirrä kakku jähmettymää pakastimeen noin tunniksi. Tarjoile ja nauti.

Vinkki. Säästä 2 rkl rusinahilloa. Lisää hillon sekaan 1 rkl vettä ja 1 tl raakakaakaojauhetta. Sekoita hyvin. Annostele hilloseosta pullatäytekerroksen päälle ja tee lusikalla marmorikuvioita kakun pinnalle.

Kuvat: Hannamari Rahkonen

Kirjan on maanantaihin 7.12.2015 saakka alennuksessa ja sen voi tilata suoraan täältä.

Terveelliset Herkut

5 vastausta artikkeliin “Kirjavinkki: Raakaleivonnan ABC / Ameriikan pullakakku resepti!”

 1. Mä tein tätä ameriikan pullakakkua tänä syksynä ja oli kyllä herkullista! 🙂 Maistui aivan pullalta ja kelpasi nirsommillekin läheisimmilleni.

 2. Vaikuttaa ihanalta 🙂 olen jo pitkään halunnut kokeilla raakakakun valmistusta, mutta aina se on jäänyt, sillä useimmiten pohjaan käytetään pähkinöitä tai manteleita. Ongelma on se, etten usko oman blenderini muussaavan niitä, joten kysynkin mitä tehosekoitinta käytät?

  • Minulla on käytössä Rawmix-tehosekoitin, olen ollut tyytyväinen!

  • Huikkaan sinulle Piia, että yksi tapa onnistua raakakakkujen valmistuksessa ei-niin-tehokkaalla blenderillä on valmistaa täytteet ja pohjat useammassa osassa. Toinen hyvä onnistumiskeino on se, että käyttää täytteisiin aina liotettuja pähkinöitä, jolloin ne murskaantuvat helpommin. Pohjaan sopii parhaiten kuivat pähkinät, jotta se pysyy rapeana, mutta pohjaankin tulevat pähkinät on kohtuullisen helppo jauhaa hienoksi jauheeksi, kun malttaa sekoittaa useammassa osassa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta