Välipala”piiras” viidessä minuutissa (gluteeniton)

Mitä tänään välipalaksi? Sen sijaan että jogurtin ja marjat kaataisi vain kulhoon, tämä herkullinen yhden hengen ”piiras” syntyy noin viidessä minuuttissa. Pohja on varsin yksinkertainen, kaurajauhoja, taatelia ja kanelia joista voi painella pieneen piirakkavuokaan pohjan. Täytteenä on vain jogurttia ja marjoja pienillä höysteillä. Varsin yksinkertaista, nopeaa mutta myös äärimmäisen hyvää!

20151105_125702

20151105_125729

Pohja

  • 0,3 dl kaurajauhoja
  • 1 rkl kaakaojauhoja
  • 0,5 tl vaniljajauhetta
  • 3 taatelia, suosittelen käyttämään medjoul taateleita (poista kivet), jos käytät kuivattuja, liota niitä hetki vedessä ennen käyttöä.

Täyte

  • 1 dl kaura-, soija- tai kreikkalaistajogurttia
  • n. 1 tl hunajaa
  • 0,5 tl ceylonkanelia
  • päällä hedelmiä ja marjoja (luumua, vadelmia, viinirypäleitä) ja pistaasimurua ja ceylonkanelia

Sekoita pohjan ainekset tehosekoittimessa ja painele seos pienen vuoan pohjalle n. 12cm, voit hyödyntää myös korkeareunaista kulhoa, tee pohjasta myös pienet reunat, jotta jogurtti ei pääse valumaan pois siitä. Sekoita kulhossa jogurtti ja mausteet ja kaada seos pohjan päälle, koristele hedelmillä/marjoilla ja esim. pähkinärouheella.

Terveelliset Herkut

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta