Helppo jouluinen luumukiisseli kardemummakermalla (sokeriton, maidoton, vegaani)

*Kaupallinen yhteistyö: Bonne

Bonnen valmiista soseista on moneksi, niiden hedelmäpitoisuus on 100 prosenttia ja ne ovat täysin makeuttamattomia, eivät siis sisällä sokeria eikä mitään muutakaan lisättyä! Vaikka sose on jo valmista, sellaisenaankin hyvää niin näin joulun alla Bonnen Premium luumusose valmistuu pikaisesti jouluiseksi herkuksi, kun kiehautat sitä kanelitangon ja tähtianiksen kera n. 10 minuuttia keskilämmöllä välillä sekoitellen. Koska sose on jo sopivan paksua, ei se tarvitse enää erikseen suurustamista vaan valmistuu varsin nopeasti. Tämä maistuu varmasti vaikka jouluaamuna riisipuuron kera 🙂

Kiisseli sopii muuten ihanasti myös esimerkiksi kaura- tai luonnonjogurtin sekä rahkan kera nautittavaksi. Tai sitten tästä muuntuu varsin kevyt, mutta ihanan jouluinen jälkiruoka kun valmistat kylkeen kardemummakermaa. Yön yli liotetut cashew-pähkinät soseutettuna kardemumman kera ovat varsin helppo, maistuva ja ihanan kermainen, maidoton lisuke.

20151209_124558

20151209_124717

Jouluinen luumukiisseli

Kiehauta sosetta kattilassa keskilämmöllä n. 10 minuuttia kanelitangon ja tähtianisten kera. Kaada posliini- tai lasiastiaan jäähtymään. Poista kanelitanko ja tähtianikset kun kiisseli on jäähtynyt (Tai anna niiden tuoda lisää makua vielä seuraavaan päivään saakka).

Kardemummakerma

  • 3 dl yön yli liotettuja cashew-pähkinöitä
  • 0,5 tl hienoksi jauhettua kardemummaa
  • 1-2 tl hunajaa

Liota cashew-pähkinöitä yön yli runsaassa vedessä. Kaada vesi pois ja soseuta pähkinät kardemumman kera pehmeäksi kermaksi, lisää halutessasi hieman makeutusta sekaan.

Terveelliset Herkut

4 vastausta artikkeliin “Helppo jouluinen luumukiisseli kardemummakermalla (sokeriton, maidoton, vegaani)”

    • Bonnen soseita on aika hyvin saatavilla K- ja S-ryhmän kaupoista, löytyvät useimmiten sieltä hillohyllyltä!

  1. Miltä tuo kardemummakerma maistuu, voisko sen makeuttaa vaahterasiirapilla? 🙂 Sais siitäkin vegaanisen version.

    • Tottakai kerman voi makeuttaa myös muilla vaihtoehdoilla, kuten vaahterasiirapilla 🙂 Toimii varsin hyvin jopa ilman tuota makeutusta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta