Juhlava jouluinen punajuurisalaatti

20151023_180643

Jouluisten makujen äärellä mennään tämänkin ruokavinkin suhteen, kyseessä on paahdetuista punajuurista koostettu salaatti, jossa makua tuovat lisäksi pekaanipähkinät, päärynät, aurinkokuivattu tomaatti ja kirsikkana kakun päällä pannulla paahdetu vuohenjuusto. Käytän aika vähän juustoa salaateissa, mutta tällä kertaa teen poikkeuksen sillä paahdettu vuohenjuusto sopii tähän paremmin kuin hyvin, se tekee salaatista myös varsin ruokaisan ja juhlavamman.

20151023_180624

  • 5-6 punajuurta
  • tammenlehtisalaattia
  • 1/2 punasipuli
  • n  1dl paahdettuja saksanpähkinöitä
  • 1-2 päärynää
  • 1 pkt vuohenjuustoa paahdettuna
  • n. 1 dl vihreitä oliiveja
  • n. 1 dl aurinkokuivattua tomaattia
  • pirsokottele pinnalle halutessasi balsamicoa

Kuori ja pilko punajuuret, pyörittele lohkot tilkassa oliiviöljyä, lisää myös mustapippuria ja suolaa ja paahda punajuuria 200 asteissa uunissa n. 40 minuuttia (lohkojen koosta riippuen, kunnes ne ovat kypsiä). Pilko salaatti, sipuli ja päärynät ja aurinkokuivattu tomaatti. Paahda pannulla saksanpähkinät ja kaada ne salaatin päälle. Pilko ja paista myös vuohenjuusto.

Terveelliset Herkut

Yksi vastaus artikkeliin “Juhlava jouluinen punajuurisalaatti”

  1. Tämän salaattiohjeen nappaan kyllä talteen, näyttää sen verran hyvältä! Ja siitä löytyy vielä omaa suosikkianikin, vuohenjuustoa!! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta