Jouluinen suklaabrownie (sokeriton, gluteeniton)

Joulun jälkiruokapöytä näyttää ainakin meillä usein aika runsaalta, vaikka joka ikinen vuosi lupaan rajoittaa ja tehdä vähemmän kuin viime vuonna, kuka nyt jaksaa edes paljoa syödä jouluaterian jälkeen? Tässä vinkki jouluisesta suklaabrowniesta, jonka voi leikata jo valmiiksi pieniksi neliöiksi, pieni makupala, mutta ei liian täyttävä. Nämä suklaabrowniet ovat ihanan meheviä ja maukkaita, silti gluteenittomia ja ilman valkoista sokeria. Sekaan voit halutessasi laittaa lisäksi vaikka kuivattuja hedelmiä omien mieltymysten mukaan.

20151219_111745

20151219_112426

Jouluinen suklaabrownie

  • 0,5 dl kookosöljyä
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl cashewtahnaa (esim. foodin) tai valmista itse liotetuista cashewpähkinöistä
  • 1 tl kanelia
  • 0,5 tl vaniljajauhetta
  • 0,5 tl kardemummaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 dl (raaka)kaakaojauhetta
  • 1 dl (pekaani)pähkinöitä rouheena
  • 1 dl kaurajauhoja

Vatkaa kananmunat ja lisää sekaan sulatettu kookosöljy kaurajauhot ja mausteet. Rouhi pähkinät ja lisää ne ja cashew-tahna taikinansekaan, sekoita takaiseksi. VInkki: jos sinulla ei ole valmista cashew-tahnaa, voit valmistaa itse liottamalla n. 2 dl cashew-pähkinöitä yön yli (tai vähintään 3 tuntia) ja sekoittamalla ne tehosekoittimessa sileäksi tahnaksi (koostumus on sama kuin esim. maapähkinävoissa).

Kaada seos n. 20×20 cm leveään leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Paista 175 asteessa n. 30 minuuttia. Jäähdytä ja leikkaa pieniksi annospaloiksi.

20151219_112226

Terveelliset Herkut

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta