Piparirahkalla täytetyt jouluomenat (gluteeniton, ilman valkoista sokeria)

20151225_150102

20151225_145645

Miten sinun joulupyhät ovat menneet? Kaksi päivää on syöty jouluruokia ja pahimmat himot niiden suhteen on taas selätetty vuodeksi. Ennen kaikkea on ollut ihana nauttia sukulaisten seurasta. Vapaapäivät ovat tehneet todella hyvää ja huomaan kuinka stressi alkaa pikkuhiljaa helpottamaan. Ilmat ovat olleet varsin sateiset mutta onneksi välillä on päästy myös ulos haukkaamaan raitista ilmaa, parasta on ollut kiireettömyys ja yhdessäolo.

Jouluaatto ja joulupäivänä syötiin runsas jouluruokapöytä ja tänään tekee mieli jo jotain muuta. Jouluomenat ovat olleet ihanan raikkaita ja olen syönyt niitä jo melkoiset määrät sellaisenaan.  Mutta koska kaapista löytyy omenoiden lisäksi vielä paljon pipareita tekaisin tässä jälkkäriksi jouluomenien sekaan piparirahkaa ja tulin vielä jakamaan reseptin teidänkin kanssa.

20151225_145936

20151225_145729

Yhteen täytettyyn jouluomenaan tarvitset:

  • 1 d rahkaa
  • 1 tl ceylonkanelia
  • ripaus kardemummaa
  • yhden omenan sisusta pieneksi pilkottuna
  • n. 1-2 tl erytrolia tai muuta makeutusta (esim. hunaja)
  • päälle piparia (omani tehty tällä ohjeella)
Terveelliset Herkut

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta