Salaattivinkit viikon jokaiselle päivälle #timmikuu

20160102_124551

Täällä Fitfashionissa pyörii tammikuun ajan #timmikuu-haaste. Timmikuu on FitFashion.fi:n ja Kauneus ja Terveys.fi:n yhteinen hyvinvointikampanja jonka kaupallinen yhteistyökumppani on Forever-kuntoklubi. Tavoitteena on laittaa tammikuun aikana jakoon kaikki inspiroivat motivaatio-, treeni- tai ruokakuvat Instagramissa hahstagilla #timmikuu, samalla olet mukana arvonnoissa.

Pääpalkinto arvotaan kaikkien osallistujien kesken kuun loputtua (osallistumisaika 1.1.–31.1.2015) ja viikkopalkintoja arvotaan viikoittain, voittajat ilmoitetaan Instagramissa. Palkintojen tarkemmat tiedot löytyvät viikoittain Instagramista: @fitfashionfi & @kauneusjaterveys.

Timmikuu_on_asenne

On mielestäni hienoa että uuden vuoden alkaessa moni miettii omaa hyvinvointiaan ja ruokailutottumuksiaan, kuntosalit ja jumppatunnit täyttyvät innokkaista sporttaajista. Monella into kuitenkin hiipuu hienon alun jälkeen. Itse haluan motivoida niin itseäni kuin kaikkia teitä lukijoita terveellisillä herkuilla läpi vuoden jotta voimme tehdä onnistuneen muutoksen omaan hyvinvointiin, muutos lähtee pienistä asioista! Toivottavasti pystyn inspiroimaan kokeilemaan terveellisiä herkkuja läpi vuoden! Kaikki Terveellisten herkkujen reseptit löytyvät RESEPTIT-välilehdeltä

Vaikka ulkona paukkuu kovat pakkaset ja kroppa kaipaa varmasti myös jotain lämminta syötävää, kuten pitkään haudutettuja patoja ja makoisia keittoja ei kannata silti unohtaa monipuolisia ravitsevia salaatteja, tässäpä seitsemän salaattia vaikka viikon jokaiselle päivälle! Löytyisikö näistä myös sinulle oma suosikki?

20160102_124433

20160102_124523

Katkarapusalaatti

  • 1 kerä pientä salaattia
  • 1 kananmuna
  • n. 1 dl isoja kapriksia
  • 1/2 lime
  • n. 1,5 dl jättikatkaravun pyrstöjä / suuria katkarapuja
  • 1/2 kurkku
  • 1 avokado
  • granaattiomenan helmiä (n. 1/2 granaattiomena)

 

20150803_181122

Heti-valmis salaatti kaupan valmiista

  • purkki kapriksia
  • säilykepurkissa viinilehtikääryleitä riisitäytteellä (ai että näitä kannattaa ehdottomasti testata jos et ole vielä kokeillut)
  • kikherneitä (jääkaapissa minulla oli porkkanaraastetta ja persiljaa jota sotkin vielä kikherneiden sekaan)
  • aurinkokuivattuja tomaatteja
  • fetajuustoa
  • salaattia
  • .300g pala savulohta

Varsin riittoisa annos, josta riitti hyvin vielä seuraavan päivän lounaaksi!

 

20150516_124826

Bataattiranskalaiset salaattipedillä

  • 1 bataatti
  • 1 kerä salaattia
  • 1 paprika
  • 1 rs kirsikkatomaatteja
  • 1 sipuli
  • n. 1 dl mustia oliiveja pilkottuna

Kun olet kuorinut ja lohkonut bataatin sitä kannattaa huuhdella lämpimässä vedessä jotta tarkkelys irtoaa ja bataatista tulee hieman rapsakampi uunissa (tahtoo usein silti jäädä aavistuksen verran pehmeämmäksi perunaan verrattuna). Tilkka öljyä siveltynä lohkojen pintaan ja uuniin n. 225 asteeseen, lohkojen koosta riippuen 15-20min. Lohkoja kannattaa myös käännellä välillä, jotta ne paistuvat tasaisemmin. Niin ja suolaa pintaan!. Syö sellaisenaan tai esimerkiksi paistettujen kanafileiden kanssa!

 

IMG_20150107_131644

Kanasalaatti

  • 1 pss jääsalaattia
  • 1/3 – 1/2 kesäkurpitsaa
  • 1/2-1 punasipuli
  • 1 dl raejuustoa
  • 120-150g kanaa
  • salaattisiemensekoitusta (auringonkukka, kurpitsansiemen, pinjansiemen)
  • pinnalle tilkka chilikastiketta

20150416_083945

Keväisen vihreä parsakaalisalaatti

  • 1 parsakaali (vinkki: kokeile parsakaalia myös kypsentämättömänä
  • 2 avokadoa
  • 1 kurkku
  • 1 dl raejuustoa
  • suolaa, pippuria
  • 1/2 sitruunan mehu
  • loraus laadukasta oliiviöljyä
  • 1/2 punttia tuoretta tilliä, tai kuivattuna n. 1 rkl.
  • pinnalle kevätsipulia

savulohisalaatti

Savulohisalaatti kauden juureksilla

  • 1 pss Frisee-salaattia
  • 3 kpl keitettyjä punajuuria (höyrytä tai kypsennä vedessä kuorineen, jäähdytä ja kuori punajuuret)
  • 1 porkkana (tee kuorimaveitsellä pitkiä suikaleita salaatin sekaan)
  • n. 120-150 g savulohta
  • pinnalle 3 rkl paahdettuja soijapapuja (korvaa siemenillä tai pähkinöillä, esim. cashew)
  • Tähän salaattiin sopisi erittäin hyvin sekaan myös pieni pala leipäjuustoa, tai niin kuin meillä päin sanotaan; juustoleipää.

20150116_195056

Rapusalaatti kahdelle

  • 1 pss frisee salaattia
  • 0,5 dl mustia oliiveja
  • 2-3 jalopenoa
  • 1-2 vartta kevätsipulia
  • 1/2 kurkku
  • 1 rs jokirapuja
  • hunajamelonia paloina
  • päälle tomaatti-sipuli-chili-salsaa*

*Chili-salsan ainekset

  • 3 tomaattia
  • sipuli
  • 1 punainen chili
  • ripaus suolaa
  • (1 valkosipulin kynsi)

Käytä tomaatteja hetki kiehuvassa vedessä, ja poista kuori ja kanta. Kuori sipuli (ja valkosipuli). Poista chilistä kanta (ja halutessasi siemenet). Lisää kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita, jätä rouheaksi.

Terveelliset Herkut

6 vastausta artikkeliin “Salaattivinkit viikon jokaiselle päivälle #timmikuu”

    • 😀 kiitos Stigu, 182 postausta se otti 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta