Mango-passion raakakakku

20160110_11241020160110_112717

Siinä se nyt on, miehen 40-vuotis synttärikakku. Kuten kerroin aiemmin täällä miehen synttärijuhlat menivät täysin mönkään meidän ollessa vatsataudin kourissa. Kakun kuitenkin tehdä valmiiksi ja siitä on nyt sitten riittänyt koko viikoksi. Makuna tässä kakussa on raikas mango-passion ja miehen isä sanoikin kakkua maistellessaan ettei uskoisi syövänsä raakakakkua, maku oli hänen mukaansa kuin jäätelöä. Resepti löytyy alla.

Suurempia juhlia mies ei halunnutkaan viettää, sillä tänään suuntaamme kohti Helsinkiä ja aamulla lähdemme koneella kohti Dubaita. Meidän perheen lisäksi mukaan lomalle lähtee kaveripariskunta, oon niin innoissani, aivan ihanaa päästä lämpimään! Dubaissa olen käynyt viimeksi 2009 eli kaupunki on varmasti ehtinyt muuttua sen jälkeen. Dubaista meillä kuitenkin matka jatkuu heti kohti Ras Al Khaimania, joka on noin tunnin ajomatkaan päästä Dubaista. Shoppailun sijaan tarkoituksena on ottaa kaikki irti lämmöstä ja auringosta.

Nyt kun Finnairilla ruoat ovat muuttuneet maksullisiksi myös reittilennoilla (halvemmissa lippuluokissa) ajattelimme ensimmäistä kertaa jättää ruoat tilaamatta. Lentomatka Dubaihin on varsin lyhyt (n. 6 tuntia) ja ehdimme onneksi lähtiessä syömään hotellilla aamupalan. Luulen, että pärjäämme lennolla omilla eväillämme. Edellinen reissumme suuntaitui Shanghaihin ja silläkään lennolla lapselle ei maistunut lentokoneruoka ollenkaan, en usko, että tälläkään kertaa jäämme paljosta paitsi. Lapselle onneksi saa ottaa myös nesteitä mukaan lennolle (alle 3 vuotiaat), joten vettä ja mehuja, lisäksi hedelmiä, välipalapatukoita, rusinoita ja lisäksi ostan vielä riisipiirakoita tai ruisleipää mukaan kentältä. Onko teillä heittää hyviä vinkkejä mitkä olisivat helposti mukana kulkevia eväitä auto- ja lentomatkoille? Itsellemme otamme mukaan  hedelmiä, pähkinöitä, mulperimarjoja, herkkuna raakasuklaata sekä parit proteiinipatukat, kentältä ostan toki vielä vettä juomaksi.

20160115_125425 20160115_125304

Lupaan laittaa teille matkaraporttia reissun jälkeen! Yritän ehtiä laittaa myös jonkusen kuvan Instaan, löydyn sieltä nimellä @Terveellisetherkut, ajastan teille myös muutamat herkut tulevalle viikolle joten uutta reseptiä ei tarvitse jäädä odottamaan kovinkaan pitkään! 🙂

20160110_11244220160110_11243720160110_112354Mango-passion raakakakku

Pohja

  • 1,5 dl manteleita
  • 1 dl kookosjauhoja
  • 0,5 tl vaniljajauhetta
  • 5 viikunaa (voit käyttää myös medjoultaateleita)

Täyte

  • 3 dl cashewpähkinöitä (yön yli liotettuja, tai väh. 3 tuntia)
  • 5 taatelia
  • 1 dl kookosjauhoja
  • 1 dl tocoa (riisinlesejauhe)
  • 2 passion hedelmää
  • 300 g mangoa
  • (pinnalle passion hedelmää, kiiviä, appelsiinia)

Sekoita pohjan ainekset tehosekoittimella hienoksi, lisää tarvittaessa sekaan viikunoita, jotta saat pohjasta tahmean taikinamaisen. Painele pohja n. 18cm leveään irtopohjavuoan pohjalle tiiviisti, käytä pohjalla leivinpaperia. Valmista täyte sekoittamalla ainekset tehosekoittimessa. Kaada seos pohjan päälle ja nosta kakku pakastimeen kunnes se on jähmettynyt. Ota kakku pakkasesta ja koristele.

Terveelliset Herkut

6 vastausta artikkeliin “Mango-passion raakakakku”

  1. Hei! Suomessa kentältä ei kannata ostaa vettä, sen on hirmu kallista. Ota pari tyhjää pulloa ja täytä kentällä vedellä. Yleensä takaisin tullessa kohdemaassa kentän vesi ei ole juotavaa, mutta täällä päässä kannattaa hyödyntää tämä keino.

  2. Hei,
    En ole aiemmin tehnyt raakakakkua, joten muutama tarkennus aiheeseen liittyen. Onko tarkoitus, että kakku on pakkasessa ja se otetaan esiin hieman ennen tarjoilua? Voiko tuon tehdä muutamaa päivää ennen juhlia, eli miten säilytys?
    Mukavaa ja rentouttavaa lomaa.

    • Juuri näin! Voit tehdä kakun päivää, paria ennen valmiiksi ja nostaa sen kaksi tuntia ennen tarjoilua sulamaan.

  3. Hei! näyttää herkulliselta! Mietin voiko kookosjauhojen sijasta käyttää kaurajauhoja? Entäs millä tuon tocon voisi korvata?

    • kokeile pois kaurajauhoja! 🙂 Toco tuo lopputulokseen hieman kermaisuutta mutta ei merkittävästi muuta makua joten sen voi jättää hyvin poiskin reseptistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1
Tykkää jutusta