Chia-bataattirieskat (gluteeniton, vegaani) /Lintutila Siltajoen sirkus

20160106_10503320160106_105251

Elämä on melko arvoituksellista – ajatus kävi ensimmäisenä mielessä, kun kävin taannoin tapaamassa entistä työkaveriani Mariannea. Työskentelimme jokunen vuosi sitten samassa työpaikassa. Minä siirryin toisen yrityksen palvelukseen ja Marianne muutamien käänteiden jälkeen IT-talon johtavasta asemasta lintutilan emännäksi. Aika mieletöntä! Kesäkanoista kasvoikin pieni Lintutila Siltajoen Sirkus. Tällä hetkellä lintutilalla on kanoja, viiriäisiä ja muutama kukko. Pihamaalla leikkivät kissa ja kani suvassa solussa. Voi miten hyvä mieli jäi kun näin kuinka hellässä hoivassa lintuset ovat Mariannen huomassa.

1915205_631545523653604_7681921743336770276_n943892_631907496950740_7289831373100183677_n12193450_613572288784261_6564397792142531796_n

Halusin ehdottomasti testata viiriäisenmunia. Viiriäisenmunat ovat kananmunia huomattavasti pienempi kokoisia ja kypsyvät nopeasti n. 4 minuutissa kiehuvassa vedessä. Nämä korunkauniit munat sopivat kauniisti myös mm. juhlaviin salaatteihin. Niin viiriäisenmunat kuin sieltä hankkimani kananmunatkin olivat ensiluokkaisia, niin maukkaita ja herkullisia. Mietin aluksi mihin resepteihin haluaisin näitä käyttää, mutta päädyin syömään ne keitettynä sellaisenaan ja alla olevien chia-bataattirieskojen kera, koska maku oli niin herkullinen!

Mikäli asut Jyväskylän seudulla ja olet kiinnostunut tilaaman munia suosittelen liittymään ensin Siltajoen Sirkuksen Facebook ryhmään ja kyselemään munia sitä kautta! Tai suoraan numerosta 044 9750 415.

Marianne pitää myös blogia lintutilan tapahtumista täällä.

Joo mutta itse asiaan. Olen kotoisin Kajaanista ja siellähän on myös vahvaperinne nyrkkirieskoihin eli ohrarieskoihin. Jestas että ne ovat hyviä, vaikkakin aiheuttaat meikäläiselle myös melkoisesti mahanpuruja. Koska kaikkea tulee aina testailtua niin myös rieskoja ja hei, tällä kertaa hyvin vatsaystävällisiä ilman ohraa. Nämä rieskat ovat vegaaneja, gluteenittomia ja lisäksi pehmoisia

20160106_10502020160106_105324

Gluteenittomat bataatti-chiarieskat

  • 2,5 dl bataattisosetta
  • 1 dl mantelimaitoa (tai esim. riisi-, cashew-, kookosmaitojuomaa)
  • 1 rkl chiansiemeniä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl psylliumia
  • 1 dl tattarijauhoja (myös spelttijauhot toimivat)
  • ripaus suolaa

 

Kuori ja paloittele bataatti, keitä se kypsäksi ja soseuta. Käytä 2,5 dl bataattisosetta ja lisää sekaan maito ja loput ainekset. Taikina jää löysäksi, joten nostele lusikalla leivinpaperin päälle uunipellille haluamasi kokoisia rieskoja. Painele rieskat lusikan avulla (voit käyttää tässä myös tilkkaa vettä) n. sentin paksuiksi ja paista 225 asteessa n. 8 minuuttia, rieskan koosta riippuen.

Tarjoa lämpimänä, esim. kasvisten ja kananmunan kera.

Terveelliset Herkut

4 vastausta artikkeliin “Chia-bataattirieskat (gluteeniton, vegaani) /Lintutila Siltajoen sirkus”

  1. Ihanan kuuloinen ohje ja simppelit raaka-aineet. Ehdottomasti testiin menee!:))

    • kiitos, kerro mitä tykkäsit?! 🙂

  2. Olipa herkullisia! oma taikina ei tosin ollut löydää, vaan melko kiinteää noilla määrillä? Lisäksi paistoaika oli lähes tuplat pidempi. Mutta nam miten hyviä! 🙂 Hummuksen kanssa sulivat suuhun näin sunnuntai-iltana, ja lähellä oli, etten olisi kiskonut koko satsia illan aikana.

    • Kiitos Laura palautteesta, oma taikina oli kyllä todella löysää, liekkö niin paljon eroja sitten ihan jauholaaduissa. Toki myös jos bataattisose on ollyt löysempää vaikuttaa, mutta ei ilmeisestikään haitannut lopputulosta. Kuulosta tosi herkulta hummuksen kera! Vinkkinä vielä, että ovat tosi hyviä myös paahtimessa paahdettuina (mikäli jää ylimääräisiä seuraavaan päivään…) 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta