Vadelmakääretorttu (gluteeniton, maidoton, vegaani, ilman valkoista sokeria)

20160110_11345320160110_113438

Tulevan viikonlopun kunniaksi tarjolla herkullinen gluteeniton kääretorttu. Tein myös täytteet maidottomana joten tämä kääretorttu maistuu myös vegaaneille. Tuleva viikonloppu näyttää kelien puolesta oikein loistavalta, toivottavasti saadaan oikein hienot ulkoilukelit! Oikein rentouttavaa viikonloppua sinulle!

Tämä herkullinen kääretorttu kannattaa valmistaa ja päivä-kaksi ennen tarjoilua, Kääretortusta tulee entistä mehevämpi kun se on saanut levätä ja makustua jääkaapissa muutaman päivän.

20160110_113505

20160110_113520Vadelmakääretorttu (gluteeniton, vegaani, ilman valkoista sokeria)

  • 3 rkl oliiviöljyä/kookosöljyä
  • 2 dl omenasosetta
  • 2 dl perunajauhoja
  • 1 dl kaurajauhoja
  • 1 tl leivinjauhoja
  • 1,5 dl kookossokeria (Voit käyttää makeutukseen myös esim. erytritrolia, hunajaa, koivusokeria, vaahterasiirappia)

Täyte

  • 2 dl vispautuvaa soijakermaa (alpro)
  • n. 2-3 dl vadelmia
  • 0,5 tl vaniljajauhetta
  • 3 rkl makeutusta (Voit käyttää makeutukseen myös esim. kookossokeria, erytritrolia, hunajaa, koivusokeria, vaahterasiirappia)
  • pinnalla erytritrolia ja vadelmia

Siivilöi pohjan jauhot astiaan, lisää sekaan sose ja öljy lusikalla käännellen. Älä sekoita pohjan aineksia liikaa. Kaada seos uunipellille. Tästä taikinasta tulee n. 1/2 pellillinen. Tasoita taikina, käytä apuna nuolijaa. Paista uunissa 225 asteessa n. 8 minuuttia, älä paista pohjaa liian kauaa jotta se ei ehdi kovettua ja rullaaminen ei tällöin onnistu.

Ripottele leivinpaperille erytritolia (voit käyttää myös koivusokeria, tai kookossokeria) Käännä uunissa paistunut pohja tämän päälle paistopinta alaspäin ja irrota uunissa ollut leivinpaperi kääretorttupohjasta. Anna jäähtyä hetki. Vispaa kerma ja lisää sekaan vaniljajauhe ja makeutus. Levitä kermavaahto pohjan päälle ja ripottele pinnalle vadelmat. Rullaa kääretorttu tiiviisti. Paketoi kääretorttu leivinpaperiin ja sanomalehteen ja nosta jääkaappiin ainakin vuorokaudeksi ennen tarjoilua.

Terveelliset Herkut

8 vastausta artikkeliin “Vadelmakääretorttu (gluteeniton, maidoton, vegaani, ilman valkoista sokeria)”

  1. Oi näyttääpä hyvälle! Meillä oliskin ristiäiset sopivasti ensi viikolla!

    Miltä tuo erytroli maistuu? Itse käytän kookossokeria (Nam!!!) ja hunajaa. Joskus ostin kokeeksi jotain karppisokeria vuosia sitten ja maistui aivan hammastahnalle… Eli lensi roskiin!

    • Erytroli taitaa toisilla valmistajilla kulkea nimellä karppisokeri. Minulla on ollut Foodinin ja Luontaistukun erytrolia ja ne ovat omaan suuhuni maistuneet ”vain” sokerilta, en osaa sanoa muista merkeistä onko merkittävästi eroa valmistajalla, vai onko tämä sitten makuasia, että toisen suussa maistuu hammastahnalta?! Tsemppiä sinne ristiäisvalmisteluihin <3

  2. Hei!
    Missä suhteessa käytät erytrolia :)?
    Vastaako siis 1dl erytrolia 1dl sokeria?

    • Erytritolia olen käyttänyt saman verran (vaikka se ei ole suhteessa yhtä makeaa kuin sokeri, mutta en usein haekaan yhtä ”makeaa” lopputulosta)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 2
Tykkää jutusta