Paistetut päärynät kinuskikastikkeella (sokeriton, gluteeniton, vegaani)

20160130_15464320160130_154625

Hyvää laskiaissunnuntaita! Miten on, meinaatko suunnata tänään pulkkamäkeen? Me katselimme eilen säätiedotusta ja kävimme varulta pulkkailemassa jo vähän ennakkoon sillä saa nähdä iskeekö tänään luvatut räntä-vesisateet. Laskiaissunnuntaihin taitaa aika monessa perheessä kuulua hernekeitto ja laskiaispullat? Niin monet kerrat meilläkin, mutta tänä vuonna ei ole jostain syystä tullut syötyä vielä yhtään laskiaispullaa ja todennäköisesti ne jää syömättä tänäänkin. Ei ole vain tehnyt mieli, vaikka olen suuren suuri laskiaispullafani. Saa nähdä muuttuuko vielä mieli ja pyörrän puheeni.

Jos et ole vielä tekaissut pullataikinaa ja etsit sopivaa reseptiä hieman terveellisemmässä muodossa suosittelen lukaisemaan ainakin Virpi Mikkosen, eli Vaneljan blogista varsin herkullisen kuuloisen laskiaispullareseptin joka on gluteeniton ja soveltuu myös vegaaneille, myöskin nu3:n blogissa oli herkullisen kuuloinen resepti, sen löydät täältä.

Oman laskiaispullareseptin sijaan haluan esitellä kevyen reseptin paistettuihin päärynöihin kinuskikastikkeella. Olen löytänyt päärynät vasta viime vuosina. Nuo mehevän herkulliset hedelmät sisältävät muuten A-, B-, C- ja E-vitamiineja, kuituja, kalsiumia, foolihappoa, jodia ja rautaa. Päärynät maistuvat sellaisenaan, mutta toimivat myös salateissa ja tuoremehuissa. Kinuskisen kastikkeen kera nämä herkut maistuvat vaikka runsaan aterian jälkeen, sillä päärynät edistävät ruoansulatusta. Tämä kinuskinen kastike ei muuten ole ihan se perinteinen sokeria ja voita vaan täydellistä kinuskia voit valmistaa myös taateleista varsin helposti.

Noin desiin kinuskikastiketta tarvitset

  • 5-6 medjoul-taateleita (poista kivet)
  • ripaus laadukasta suolaa

Paistetut päärynät

  • päärynää
  • kookosöljyä paistamiseen

Taateleista poistetaan kivet, jonka jälkeen ne keitetään tilkassa vettä kunnes taatelit pehmenevät tasaiseksi massaksi. Sekaan ripaus suolaa jonka jälkeen kastikkeen voi vielä halutessaan siivilöidä, jotta kuoret eivät jää kastikkeen sekaan.

Pese päärynät ja leikkaa niistä ohuita siivuja pystysuunnassa. Paista päärynöitä kookosöljyllä paistinpannulla (keskilämmöllä) kunnes päärynät saavat kullankeltaisen värin. Kaada päälle kinuskikastiketta, halutessasi vielä rouhittuja pähkinöitä, nauti 🙂

 

20160130_15461320160130_154639

Terveelliset Herkut

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 2
Tykkää jutusta