Valkosuklaa-vadelma raakaleivokset ystävälle (maidoton, gluteeniton, sokeriton)

20160211_125250

20160211_125208

Tulevana sunnuntaina 14.2. muistetaan jälleen ystäviä. Sinänsä päivän kaupallisesta puolesta en juuri välitä, mutta ystävän muistaminen on tietysti aina hieno juttu. Päivän ajatteleminen saa aikaiseksi pienen piston omassa sydämessäni, sillä koen että jatkuva niin sanottu kiire ja arjen pyörittäminen on syönyt siinä määrin voimavaroja etten ole riittävästi pitänyt yhteyttä omiin ystäviini.

On toki useampi ystävä niitä jotka asuvat eri puolella Suomea ja näemme harvoin. Mutta ne kerrat kun tapaamme ovat ne aina yhtä sydäntä lämmittäviä, sillä mikäs se ihanampaa huomata kuin että voi jatkaa siitä mihin edellisellä kerralla jäätiin, kuin tuota välimatkaa ja aikaa välilä ei koskaan olisi ollutkaan. Niistä hetkistä saa myös pitkäksi aikaa energiaa ammennettavaksi. Se on kyllä hienoa, että niiden rakkaiden ystävien kesken ei tarvitse miettiä mitä sanoa, pitkät keskustelut ja asioiden läpi käynti on kertakaikkien terapeuttista vaikka välillä itse kullakin on ollut elämässä vaikeita hetkiä.

Mutta rakkaita ystäviä on myös täällä asuinpaikkakunnalla joita niitäkin näen aivan liian harvoin. Jokaisella omat arjen kiireensä tahtovat viedä aikaa niiltä hetkiltä kuin mahdollisesti ehtisi tavata. Kyllähän nämä ovat niitä ruuhkavuosia, mutta yritän tehdä asiat paremmin tulevana vuonna.

Kiitos jokaiselle rakkaalle ystävälle että olette olemassa.

Virtuaalisesti lähetän jokaiselle teille punaisen sydämen, valkosuklaalla ja vadelmalla maustettuna. PUS RAKKAAT

20160211_12522420160211_125400

Valkosuklaa-vadelma raakasuklaaleivokset n.6 kpl

Pohja

  • 0,5 dl seesaminsiemeniä
  • 0,5 dl auringonkukansiemeniä
  • 0,5 mulperimarjoja
  • 1 rkl hunajaa (tai muuta nestemäistä makeutusta)

Täyte

  • 1 dl kaakaovoita
  • (1 rkl kookosmannaa)
  • (1 rkl riisinlesejauhetta, eli tocoa)
  • 2,5 dl cashewpähkinöitä yön yli liotettuna
  • 1 rkl hunajaa (tai muuta makeutusta)
  • 0,5 tl vaniljajauhetta
  • 0,5 dl vadelmia

Pinnalle

  • vadelmasosetta (makeuta halutessasi)

Sekoita pohjan ainekset tehosekoittimessa, jätä hieman rouheiseksi. Painele pohjan ainekset sydämen muotoiseen muottiin (voit käyttää sydämen muotoisia silikonivuokia, piparimuottia, muffinssivuokaa tms.).

Valmista täyte sulattamalla ensin kaakaovoi hennossa vesihauteessa nestemäiseksi (varo kuumentamasta yli 42 asteiseksi), lisää sulatettu kaakaovoi, liotetut cashewpähkinät sekä täytteen muut aineet tehosekoittimessa sileäksi massaksi. Lusikoi täyte pohjien päälle ja nosta hetkeksi pakastimeen, kunnes leivokset ovat jähmettyneet. Koristele lopuksi, esim vadelmasoseella ja syötävilä kukilla.

20160211_125303

 

Terveelliset Herkut

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta