Suklaamuffinssit maapähkinävoisydämellä (gluteeniton, maidoton, sokeriton, vegaani)

Pikainen kiire hei ja moi! Oletko sinä jo hiihtolomalla tai kenties aloittelemassa lomaa lähiviikkoina? Oma lomani hujahti jo tammikuussa joten täällä ollaan sorvin äärellä tiivisti seuraavat viikot. Hieman haikeasti olen katsellut ulos pilven takaa paistavaa aurinkoa ja haaveillut hiihtolenkistä järven jäällä. Puhumattakaan eväistä repussa, ahh. No mutta olipa sinulla lomaa tai ei, aina on hyvä hetki ilahduttaa itseä ja perhettä leipomalla vaikka näitä kuohkean pehmeitä, suussasulavia suklaamuffinsseja maapähkinävoisydämellä, alkuperäinen ohje täällä. Olen jonkin verran saanut kysymyksiä millä korvata maapähkinävoi ja tähän itseasiassa löytynee useampikin idea.

20151111_184355

Muffinssin sisälle voit kätkeä herkullisen marja- tai hedelmäyllätyksen. Jos olet pähkinäallergikko mutta siedät siemeniä suosittelen kokeilemaan tahinia, joka on seesaminsiemenistä tehtyä tahnaa, koostumukseltaan lähellä maapähkinävoita. Maussa hienoinen ero, mutta sekaan voit laittaa hieman makeutusta (hunajaa, kookossokeria, sekä tilkan suolaa). Muffinsin sisään voi myös kätkeä pienen suklaayllätyksen (raakasuklaasta tai tummasta suklaasta pienen palasen). Suosittelen myöskin tutustumaan kookosmannaan, joka on jauhettua kookoksenlihaa. Maku ei ole ollenkaan sama kuin kookosmaidossa – kermassa saati kookosöljyssä, vaan omaan makuuni jopa hieman valkosuklaalta maistuva manna on taivaallista ja sitä todellakin saattaa vetää vaikka suoraan purkista lusikalla, varoituksen sana, koukutuksen vaara on suuri. (Erittäin herkullista kookosmannaa saa mm. Foodinilta).

Suklaa muffins

  • 1 banaani
  • 1,5 dl mantelimaitoa (voit korvata myös riisi-, kookos- tai soijamaidolla)
  • 3/4 dl kookosöljyä sulatettuna
  • 1 dl riisijauhoja
  • 1,5 dl kaurahiutaleita
  • 3/4 dl kookospalmusokeria (voit korvata myös esim. koivusokerilla, erytritolilla, hunajalla)
  • 2 rkl (raaka)kaakaojauhoja
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl ruokasoodaa
  • 1 tl vaniljajauhetta
  • ripaus suolaa
  • 8 tl suolatonta ja sokeritona maapähkinävoita

Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimella. Voit käyttää muffinssivuokia (keskikokoisia) tai leikata leivinpaperista n. 10×10 cm neliöitä ja laittaa ne muffinssivuoan pohjalle. Kaada taikinasta puolet vuokiin n. 8 kpl, laita tämän jälkeen keskelle teelusikallinen maapähkinävoita ja kaada loput taikinasta vasta tämän jälkeen vuokien päälle.  Paista muffinsseja n. 200 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

20151111_183830

Terveelliset Herkut

8 vastausta artikkeliin “Suklaamuffinssit maapähkinävoisydämellä (gluteeniton, maidoton, sokeriton, vegaani)”

  1. En ole koskaan käyttänyt riisijauhoja, voiko ne korvata joillakin toisilla jauhoilla? Tarkoitus olisi illalla kokeilla reseptiä:)

    • Riisijauhojen tilalle voit käyttää myös gluteenittomia jauhoseoksia, mantelijauhoja, maissijauhoja, kaurajauhoja tai spelttijauhoja mikäli se ei aiheuta sinulle oireita (speltti ei ole gluteeniton, mutta soveltuu monelle muutoin gluteenista oireita saavalle) 🙂

  2. Kiitos reseptistä! Maultaan onnistuivat, mutta eivät olleet läheskään yhtä kuohkeita. Jotenkin lässähtivät heti uunista ulos otettaessa. :/ Pidin uunissa 30 min ja silti jäivät osittain raa’aksi. En tiedä missä vika, yritin tehdä kyllä ohjeen mukaan ja noudattaa määriä prikuulleen. Ainoa muutos oli riisijauhot, joiden sijasta käytin mantelijauhoja. Osaatko yhtään sanoa mistä johtuu?

    • Voi ei, ikävä kuulla että eivät olleet sellaisia mitä piti. Vaikea tosiaan sanoa mistä sitten voisi johtua, mantelijauhot ovat kyllä hieman tiiviimpiä ja rasvaisempia koostumukseltaan, että ehkä ovat sitten hieman vaikuttaneet lopputulokseen?

  3. Voikohan nämä tehdä ennakkoon ja pakastaa / miten hyvin kestävät pakastoinnin? Onko kokemusta?

    • Kyllä on kokemusta, toimivat hyvin näinkin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1
Tykkää jutusta