Herkullinen kermainen sosekeitto paahdetuista paprikoista ja sipuleista (maidoton, vegaani)

20160214_15361120160214_153629Nyt lähtee jakoon ihanan herkullinen sosekeitto, joka koostuu paahdetuista paprikoista, sekä kolmesta eri sipulilajikkeesta. Valmistelut ovat varsin nopeat ja helpot, paahdoin pikaisesti parikymmentä minuuttia uunissa paprikoita ja sipuleita, jotta sain niihin pehmeän maun. Kun paprikat paahdetaan ensin uunissa niiden kuori muuttuu rusehtavan mustaksi ja se lähtee tämän jälkeen todella helposti vetäisemällä irti, itse paprika muuttuu paahtamisen jälkeen maultaan ihanan pehmeäksi (sopii muuten erinomaisesti myös salaatteihin). Myös sipuleiden väkevyys ja kitkeryys häviää paahtamisen myötä.

Paahtamisen jälkeen keitin vielä sipuleita ja paprikoita miedolla lämmöllä laakerinlehden kera, liemen maustoin maustepippurilla ja ripauksella suolaa. Keittämisen suhteen ei kannata kiirehtiä, maltti on valttia tässäkin asiassa, mutta lopputulos palkitsee. Surautin keiton tehosekoittimessa sosekeitoksi ja lisäsin vielä sekaan puoli purkkia kaurafraichea, joka on siis kaurasta valmistettu maidoton ranskankerma (Oatly). Pinnalla tuoretta persiljaa. nam!

Sosekeitto paahdetuista paprikoista ja sipuleista

  • 5-8 kpl Shalottisipulia
  • 1 kokonainen valkosipulia
  • n. 10-15 cm. purjosipulia
  • 4-5 kpl punaisia paprikoita
  • 0,5 prk Kaurafraichea (Oatly)
  • maustepippuria 5-10 kpl
  • 1 laakerinlehti
  • suolaa
  • valmiin keiton pinnalle tuoretta persiljaa
  • n. 1 l vettä

Leikkaa shalottisipulit kahtia, tai pariksi kolmeksi suuremmaksi lohkoksi. Irrota valkosipulinkynnet valkosipulista, mutta jätä niihin kuoret. Leikkaa paprikat kahtia ja poista siemenkodat. Laita shalottisipulit, valkosipulinkynnet sekä parikat kuori ylöspäin uunipellille leivinpaperin päälle ja paahda niitä n. 200 asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Ota sipulit ja parikat uunista ja poista paprikoista kuoret vetäisemällä, poista myös sipuleistä ja valkosipuleista kuoret. Laita shalotti- ja valkosipulit sekä pieneksi leikattu purjosipuli kattilaan n. reiluun litraan vettä, lisää sekaan ripaus suolaa, maustepippuri sekä laakerinlehti. Anna hautua miedolla lämmöllä kattilassa kannen alla ainakin puoli tuntia-tunti. Lisää tarvittaessa vettä kattilaan.

Poista keiton seasta laakerinlehti ja kaada keitto tämän jälkeen tehosekoittimeen kaura fraichen kera ja sekoita sileäksi sosekeitoksi. Hienonna valmiin keiton pinnalle tuoretta persiljaa. Tarjoile esim. tämän gluteenittoman siemennäkkärin kera.

20160214_153615

Terveelliset Herkut

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta