Aasialaisten makujen ystäville nuudeli-kasvispihvit

20160228_11045220160228_110412

Olen varmaan kyllästymiseen asti hehkuttanut aasialaisia makuja ruoanlaitossa ja jos tämä ei ole lähinnä sydäntäsi oleva aihealue suosittelen suosiolla jättämään tämän postauksen väliin 🙂 Tänään tarjolla on nimittäin aasilaisten makujen ystäville herkulliset nuudelikasvispihvit, varsin nopea ja helpot valmistaa!

Yksinkertaisuudessaan kypsien nuudeleitten sekaan olen raastanut inkivääriä ja porkkanaa, maustanut ne ja paketti pysyy paistettaessa kasassa kananmunan avulla. Pinnaltaan rapsakat pihvit maistuvat raikkaan salaatin kera, kastikkeeksi sopisi äärimmäisen hyvin jonkin chilikastike tai -salsa, mutta tekaisin nopean savupaprikatahnan jääkapista löytyneestä kreikkalaisesta jogurtista.

Kauppojen nuudelihyllyillä on tänä päivänä jo aika paljon valinnanvaraa, joten suosittelen valitsemaan vehnäjauhoista valmistettujen nuudeleiden sijaan riiseistä, pavuista tai muista sinulle soveltuvista viljoista valmistettuja nuudeleita.

Olen pyrkinyt lisäämään tuoretta inkivääriä ruokavaliooni, olen huomannut sen myönteiset vaikutukset, onhan se erinomainen apu kaikista vatsavaivoista kärsiville ja ennen kaikkea apu vatsavaivojen ehkäisyyn. Inkivääri stimuloi haiman toimintaa ja lisää täten ruoansulatuksessa tarvittavia entsyymejä se myös auttaa ylläpitämään suoliston bakteeritasapainoa. Inkivääri auttaa oli sitten kyse ummetuksesta tai ripulista.

Inkiväärin on sanottu auttavan myös nivel ongelmista kuten reumasta kärsivien oloa, sillä se edistää raajojen verenkiertoa. Minulla on helposti kylmät jalat tai sormet ja huomaan kyllä ääreisverenkiertoni parantuneen inkiväärin syömisen myötä. Inkivääri myös vähentää kehon tulehdustiloja ja aasian suunnalla sitä on käytetty vuosisatoja kipulääkkeenä. Minulle luonnollisin tapa on lisätä inkivääriä matcha-teen joukkoon tai sitten smoothien sekaan, maku kyllä vaatii aluksi opettelua jos et ole sitä muutoin tottunut käyttämään.

Nuudeli-kasvispihvit

  • 2-3 dl keitettyjä nuudeleitä
  • 1 porkkana raasteena
  • n. 1 tl tuoretta inkivääriä raasteena
  • 1 rkl soijaa
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 2 kanamunaa
  • paistamiseen esim. oliiviöljyä
  • ripaus suolaa ja valkopippuria
  • (halutessasi ripaus chiliä)

Keitä nuudelit kypsiksi pakkauksen ohjeiden mukaan. Valuta kypsät nuudelit hyvin, jotta saat niistä kaiken ylimäärisen veden pois. Kuori ja raasta porkkana sekä inkivääri. Paloittele valkosipuli hienoksi. Sekoita ainekset kulhossa ja nostele lusikan avulla paistinpannulle haluamasi kokoisia pihvejä. Paista esim. oliiviöljyssä molemmin puolin kunnes ovat pinnaltaan kullan rapsakoita.

Kastike

  • 3 rkl paksua luonnonjogurttia (esim. kreikkalaista)
  • ripaus savupaprikajauhetta
  • chiliä
  • suolaa

20160228_110436

(Lähde: Askelterveyteen, tohtori.fi, terveys.fi, yle.fi)

Terveelliset Herkut

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta