Bounty raakasuklaapatukat (sokeriton, gluteeniton, vegaani)

20150225_134436

Ihanan aurinkoista sunnuntaita! Toivottavasti aurinkoinen kevätsää on hellinnyt myös sinun viikonloppua? Täällä Jyväskylässä ainakin eilinen lauantai oli niin upea sään puolesta, että minäkin pääsin ensimmäistä kertaa tälle talvelle hiihtämään! Ja luulempa että taidan vetäistä kiekan järven ympäri myös tänään mikäli kelit ovat samanlaiset!

Uuden reseptin sijaan haluan nostaa arkistoista yhden oman lempparin, nimittäin Bounty raakapatukat. Tämä ja paljon reseptejä löydät RESEPTIT-välilehdeltä. En nuoruudessani ollut juurikaan kookoksen ystävä ja Bounty patukat eivät täten ole juuri kuuluneet omiin suosikkeihini..Vasta kun tutuistuin raakakakkuihin olen löytänyt kookoksen ja tänä päivänä se on kyllä yksi omista lemppareistani, lähes joka muodossa. Toivottavasti sinäkin ”löydät” kookoksen sillä se on varsin monipuolinen raaka-aine niin suolaisissa kuin makeissakin ruoissa ja leivonnaisissa.

20150225_134244

20150225_134346

Tällä reseptillä yht. 6 kpl patukoita.

Pohja

  • 6 medjoul-taatelia (poista kivet) mikäli käytät kuivattuja taateleita, liota ensin vedessä jotta pehmenevät
  • 1/2 dl kookoskuitujauhoja
  • 1/2 dl kaurahiutaleita

 

1 kerros

  • 1/2 dl kookosmannaa (esim. Foodin)
  • 1 dl kookoshiutaleita
  • 1 tl makeutusta (hunaja, kookospalmusokeri, vaahterasiirappi, agave)

 

2 kerros

  • 1 dl kookoskermaa (tai kookosmaitoa -> säilytä kylmässä ja käytä vain tiivistynyt kermainen osa)
  • 1/2 tl vaniljajauhetta
  • 1 tl makeutusta (hunaja, kookospalmusokeri, vaahterasiirappi, agave)

 

Päällys

  • 4 tl kylmäpuristettua kookosöljyä
  • 4 tl kookospyreetä (kookossose*)
  • 1/2 tl vaniljajauhetta
  • 1 tl makeutusta (hunaja, kookospalmusokeri, vaahterasiirappi, agave)
  • 6 tl raakakaakaojauhetta

 

Sekoita pohjan ainekset blenderissä ja painele seos tiiviisti irtopohjavuoan pohjalle (käytin suorakaiteen muotoista irtopohjavuokaa). Laita vuoka hetkeksi pakkaseen ja valmista 1. kerros. Sekoita ensimmäisen kerroksen aineet. Ota vuoka pakkasesta ja levitä seos pohjan ainesten päälle. Laita taas hetkeksi pakkaseen ja valmista sillä aikaa 2. kerros. Sekoita ainekset ja laita taas vuokaan ensimmäisen kerroksen päälle. Laita vuoka taas pakkaseen jotta kerrokset ehtivät jähmettyä.

Valmista raakasuklaa. Ota vuoka pakkasesta, irrota irtopohjasta ja leikkaa kuuteen osaan. Kastele jokainen patukka raakasuklaassa ja pakasta . Ota pakkasesta kun suklaa on jähmettynyt. Säilytä jääkaapissa kannellisessa astiassa.

Huom. Nämä patukat voi valmistaa myös jättämällä 2. kerroksen pois. Tee tässä tapauksessa kaksinkertainen annos ensimmäistä täytettä.

Tässä muuten myös vaihtoehto raakasuklaan valmistukseen. Päällyskerroksen ainesosilla voit siis valmistaa myös pelkkää raakasuklaata, laita seos vain raakasuklaamuotteihin tai laakeaan vuokaan ja pakasta hetki, jotta suklaa ehtii jähmettyä. Säilytä raakasuklaita jääkaapissa.

Terveelliset Herkut

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta