Mexican food! Valmista itse gluteenittomat tortillat herkullisilla kasvistäytteillä

20160221_141109_s20160221_141527_s*Kaupallinen yhteistyö Urtekram

Mitäpä jos ensi kerralla kun mietit perheen tai ystävien kanssa rentoa ruokailua, esimerkiksi brunssia kokeilisit valmistaa tortillakestit hieman erilaisilla täytteillä itse valmistaen myös tortillat? Kävin muutama vuosi sitten Meksikossa ja ihastuin ravintoloissa AAMIAISELLA tarjoittuihin itse paistettuihin tortilloihin. Letut olivat kooltaan yli puolet pienempiä mitä täällä kaupoista ostettavat valmiit tortillat ja myös täytteet olivat kevyempiä ja kasvisvoittoisempia.

Tein sinulle helpot ja yksinkertaiset ohjeet kasvistäytteisista vaihtoehdoista jotka tuovat varmasti vaihtelua perus kana- ja jauhelihatäytteisiin.

Suosittelen lämpimästi valmistamaan itse myöskin gluteenittomat tortillaletut, sillä ne ovat erittäin yksinkertaisia mutta silti maultaan aivan eri luokkaa kuin kaupan ”pahvit”.

Näissä resepteissä olen käyttänyt laajasti Urtekramin valikoiman tuotteita ja voin kyllä läpimästi liputtaa kyseisen merkin puolesta. Urtekramilla on erittäin laaja ja laadukas luomu elintarvikkeiden valikoima, lisäksi valikoimaan kuuluu paljon sertifioitua luomukosmetiikkaa, sekä puhdistusaineta.  Gluteenittomia ja laktoosittomia tuotteita löytyy myös runsaasti. Ja jos et ole koskaan vielä kokeillut luomu mausteita, niin tee se nyt! Maku on aivan erilainen, voimakkaampi, etkä tästä syystä tarvitse niitä myöskään yhtä paljoa kuin ”normi” mausteita.

 

20160221_141015_s

  • Tomaatti-papukastike

Pilko purjosipuli ja valkosipuli pieneksi ja kuullota sipulit paistinpannulla tilkassa oliiviöljyä. Valuta paputölkistä liemi ja huuhdo pavut kylmässä vedessä. Kaada pavut paistipannulla ja kuullota hetki ennen tomaattimurskan ja mausteiden lisäämistä. Hauduta pannulla n. 15 minuuttia ennen tarjoilua.

20160221_141012_s

  • 2 dl Urtekram mustaa kvinoaa*
  • aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 1 dl cashewpähkinöitä
  • 1 rkl tamaria*
  • 1 dl tuoretta minttua

Huuhdo ja keitä kvinoa ohjeiden mukaisesti. Lisää sekaan pilkotut aurinkokuivatut tomaatit, cashewpähkinät, tamaridi sekä hienonnettu minttu.

*Tamari on  puuastiassa luonnollisesti käymisteitse valmistettu soijakastike

*Musta kvinoa on hieman voimakkaamman makuinen kuin vaalea versio, voit käyttää halutessasi myös vaalea kvinoaa.

20160221_141008Avokadosalaatti

  • 1 Avokado
  • 2-3 tomaattia
  • ripaus suolaa
  • ripaus valkopippuria
  • 1/2 limen mehu
  • (chiliä)

Pilko ainekset ja mausta, anna makujen tasaantua hetki ennen tarjoilua.

20160221_141914_s20160221_141457_s20160221_141922_s

Maissitortillat

Kaupan valmiilla ja itsetehdyllä on kyllä eroa kuin yöllä ja päivällä. Taikina on erittäin yksinkertainen ja letut voit tehdä myös valmiiksi ja peittää ne kostella liinalla, jos haluat paistaa juuri ennen tarjoilua.

Suosittelen jättämään lettujen koon suht pieneksi, koska näin täytettä ei tule lapattua äärimmilleen ja voi helpommin kokeilla erilaisia täytevaihtoehtoja tulematta ensimmäisestä täyteen.

 

Maissitortillat 8-10 pientä

  • 5 dl Urtekramin maissisuurimoita
  • 2,5dl kiehuvaa vettä
  • ripaus suolaa

Valmistin tortillat Urtekramin maissisuurimoista, kaadoin kiehuvan veden jauhojen sekaan, lisäsin ripauksen suolaa ja vaivasin taikinasta pallon. Anna taikinan levätä hetki. Pallon jaon tämän jälkeen n. kahdeksaan osaan, jotka kaulitsin pieniksi ohuiksi letuiksi. Taikina tarttuu herkästi kaulimeen, jos kaulitseminen on hankalaa, kaulitse letut kahden leivinpaperin välissä. Jos et paista lettuja välittömästi peitä ne kostutetulla liinalla jotta tortillat eivät kuiva. Paista tortillat kuumalla pannulla molemmin puolin, kypsien tortillojen pinnalle muodostuu pieniä mustia pilkkuja.

Tarjoa tortillojen kera tuoretta salaattia ja esimerkiksi oliiveja, kurkkulohkoja ja salsaa täytteeksi sopii erinomaisesti myös Urtekramin tahini-tahna, joka on paahdetuista seesaminsiemenistä jauhettu tahna.

Terveelliset Herkut

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1
Tykkää jutusta