Sitruunamuffins lemon curd kastikkeella (vegaani, sokeriton, gluteeniton)

20160309_18173920160309_181543

Aurinkoista pääsiäisen alusviikkoa! Mitä suunnitelmia sinulla on tulevan pääsiäisen varalle? Meillä tiedossa on sukulointia pohjoisessa, loma tulee kyllä hyvinkin tarpeeseen sillä kuluneet viikot on tahkottu töitä sillä tahdilla että olen jo sekaisin viikonpäivissä. Toivottavasti aurinkoiset kelit jatkuvat ja saadaan ulkoilla kauniissa säässä, hieman on harmittanut katsella noita upeita kelejä sisätiloista, viikonloppukin kun meni töiden parissa.

Koska tuleva pääsiäinen vietetään kylässä en sen suuremmin ajatellut valmistella pääsiäiseksi ruokia tai herkkuja. Jos mietit vielä kevennettyä tarjottavaa pääsiäisen kahvipöytään tässä yksi helppo vaihtoehto, joka on paitsi gluteeniton, sokeriton että vegaaneille sopiva tarjottava.

Muffinssit voit valmistaa perinteisiin paperi tai silikonivuokiin, minä tein nämä mini kakkuset Lidlistä löytämiini silikonivuokiin. Ovat siis muffinssikokoa, hauskat!

Valmiiden muffinssien päälle kaadoin vielä lime curd-kastikkeen (jota suosittelen lämpimästi testaamaan myös puuron tai vaikkapa jogurtin kera, ihanan raikas!)

20160309_18134120160309_181617

Sitruunamuffinssit

  • 2 dl kaura-, riisi-, soijamaitoa tms.
  • 2 tl omenaviinietikkaa
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • ripaus vaniljajauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0,5 dl kookossokeria
  • 1/2 puolikkaan sitruunan mehu
  • 1 tl sitruunan kuorta raastettuna
  • 2 dl gluteenitonta jauhoa (käytin Urtekramin yleisleivontamixiä)
  • 0,5 dl kauraleseitä

Sekoita maito ja omenaviinietikka ja lisää oliiviöljy. Sekoita toisessa astiassa kaikki kuivat aineet ja lisää vähitellen jauhot märkiin aineksiin. Kaada seos muffinssivuokiin (muffinssit eivät kohoa paljoa paiston aikana) ja paita 200 asteisessa uunissa 15-17 minuuttia.

20160309_17421020160309_181359

Lemon curd, vegaani

  • 2 sitruunaa
  • 3 dl vettä
  • 1 dl Oatly kaurafraichea
  • ripaus vaniljajauhetta
  • 0,5 dl koivusokeria (eli xylitolia)
  • 0,5 dl vettä + 1,5 rkl perunajauhoja sakeuttamiseen*

Pese sitruunat ja raasta niiden kuori. Halkaise sitruunat ja purista niiden mehu kattilaan. Lisää sekaan vesi, vaniljajauhot sekä makeutus. Keitä seosta keskilämmöllä n. 5 minuuttia, lisää sekaan kaurafraiche ja sekoita hetki.

Sekoita 0,5dl vettä ja perunajauhot lasissa ja kaada seos ohuena nauhana kattilaan koko ajan sekoittaen. Kun seos pulpahtaa ensimmäisen kerran voit kaataa lemon curd kastikkeen jäähtymään astiaan. Tarjoile jäähtynyt lemon curd-kastike muffienssien kanssa, säilytä kannellisessa astiassa jääkapissa ja kokeile esim. puuron kera.

*Jos haluat kastikkeesta paksumpaa lisää 0,5 rkl perunajauhoja

Terveelliset Herkut

2 vastausta artikkeliin “Sitruunamuffins lemon curd kastikkeella (vegaani, sokeriton, gluteeniton)”

    • Kiitos aikkuu <3 ei ole minulla vielä reseptikirjaa, pidetään mielessä 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta