Sitruunajuustokakku raakasuklaat

20160310_16521420160322_07483020160310_165523

Ihanan leppoisaa pääsiäistä! Terveiset täältä pohjoisesta! Meidän pääsiäinen menee sukuloidessa Kuopion ja Kajaaniin suunnalla. Toivottavasti olet ehtinyt nauttimaan lomasta ja saanut aikaa rauhoittua ja nautiskella elosta. Muistatko vielä taannoisen sitruunamuffinssi-ohjeeni lemon curd-kastikkeella? Vinkkasin tuolloin, että lemon curd-kastike toimii myös monella muulla tapaa, itse olen sitä monena aamuna laittanut aamupuuron päälle marjojen kera.

Jos pääismunat ovat jääneet tänä vuonna vähemmälle ja mieli tekisi jotain suklaista, kokeilepa yhdistää lemon curd kastike raakasuklaaseen! Pidin itse kovin tästä combosta ja nimesinkin sen sitruunajuustokakku raakasuklaiksi.

Toinen vinkki raakasuklaan rakastajille tulee tässä. Omasta resepti-arkistostani löytyy toki helppo ohje raakasuklaan tekoon, mutta jos aina tarvikkeita ei löydy hyllystä, tai vaikka löytyisikin ja suklaata haluttaisi saada heti vinkkaan sinulle Foodinin valmiista raakakaakaomassoista! Oi nam, kyseiset kaakaomassat valmistetaan jauhamalla kivimyllyssä kaakaonibseistä. Tämä kaakaomassa on valmista syötävää sellaisenaan, ja valikoimasta löytyy valmiiksi makeutettu massa kookossokerilla joka tyydyttää varmasti monen raakasuklaan himot, lisäksi pussi tulee edullisemmaksi kuin esimerkiksi yksittäin ostetut raakakaakaopatukat. Tästä ei siis homma enää yksinkertaisemmaksi mene! Kyseisestä kaakaomassasta voi helposti valmistaa myös mieleistään suklaata sulattamalla kaakaomassan vesihöyryssä (varoen, ettei massa kuumene yli 42 asteiseksi) ja lisäämällä sekaan mieleisensä mausteet tai vaikkapa pähkinät ja kaatamalla seoksen muotteihin jonka jälkeen massa jähmetetään hetken aikaa pakkasessa.

Nämä kiiltävän kauniit suklaakonvehdit on valmistettu kyseisestä massasta sulattamalla ja kaatamalla seos tämän jälkeen silikonisiin suklaamuotteihin. (Mikäli sinulla ei ole muotteja, voi seoksen kaataa myös leivinpaperilla vuorattuun pieneen vuokaan/lautaselle). Koska välissä on sitruunakerros, kaadoin ensin pienen erän sulatettua kaakaomassaa muotin pohjalle, pakastin kunnes suklaa on jähmettynyt (n. 20 min), jonka jälkeen laitoin sitruunatäytteen sekä toisen kerroksen kaakaomassaa ja pakastin taas hetken, jotta suklaa ehti jähmettyä. Kun otat raakasuklaan pakkasesta sen kannattaa antaa lämmetä huoneenlämmössä ennen nauttimista. Kaakaon maut maistuvat paremmin eikä itse lopputuloskaan ole liian kova hampaille.

20160310_165153

20160309_17530420160310_165051

Terveelliset Herkut

6 vastausta artikkeliin “Sitruunajuustokakku raakasuklaat”

  1. Näyttää kyllä todella herkulliselle! Foodinin tuotteet ovat kyllä herkkuja, pitäisi kokeilla tuota raakakaakaomassaa joku kerta 🙂

    • Foodinilla on kyllä tosi hyviä tuotteita, eivät ole tuottaneet pettymystä 🙂

  2. Kauanko annat suklaan ”lämmetä” ennen syömistä? Ja missä ja miten säilytät tai suosittelet säilyttämään valmiit raakasuklaat? Kauanko olisi maksimi säilytysaika? Yllätyksekseni raakasuklaan teko olikin aika helppoa, tosin itselläni keittiö on kyllä melkoisessa siivossa aina kokkailujeni jäljiltä 😀

    • No tämä riippuu pitkälti suklaan koosta, mutta 15-30 minuuttia ainakin. Itse säilytän valmiit suklaat kannellisessa lasiastiassa jääkaapissa, toinen tapa on säilyttää niitä pakkasessa ja sulattaa sieltä niitä tarpeen mukaan. Suklaat säilyvät kylmässä aika hyvin, kaupoissa myytävissä raakasuklaapatukoissakin taitaa olla useamman viikon/kuukauden säilymisaika.
      Suklaan teko on kyllä helppoa! 🙂 kiva kun olet innostunut kokeilemaan

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta