Kevyet grilliherkut / Kasvisnyytit ja kanavartaat aasialaisella twistillä

Viikonloppu ja paras hetki grillailulle on taas käsillä! Nostampa sen kunniaksi tämän meillä hyväksi havaitun kevyen grilliherkun jota tullaan varmasti tekemään myös tulevan grillikauden aikana useaan otteeseen!

Ainakin omalla kohdallani koen, että useimmiten grillissä paistetut kanat tuppaavat menemään aivan liian kuiviksi ja mauttomiksi könteiksi. Tällä itse tehdyllä maustemarinadilla onnistuin saamaan runsaasti makua kanafileisiin, mutta samalla ne jäivät ihanan meheviksi.

Kanavartaat aasialaisella twistillä

Tekaisin pikaisen marinadin kanafileille:

  • 2 rkl maapähkinävoita,
  • 2 rkl soijaa,
  • seesaminsiemeniä ja
  • ripaus mustapippuria (chilin ystävät; sekaan kokonainen / puolikas chili pieneksi pilkottuna).

Sekoita ainekset hyvin. Leikkaa fileet reilun kokoisiksi suikaleiksi ja sivele marinadi suikaleiden päälle. Laita n. tunniksi jääkaappiin, jotta maut ehtivät imeytyä paremmin kanaan.

Jos käytät hiiligrilliä ja puisia grillivarrastikkuja suosittelen liottamaan tikkuja hetken vedessä, jotta ne eivät pala grillissä. Pujota kanasuikaleet varrastikkuihin ja grillaa keskilämmöllä kunnes kypsiä, muista käännellä vartaita, jotta ne kypsyvät tasaisesti.

Kasvisnyytit:

Laita folioon runsaasti kasviksia pieneksi pilkottuna esim;

munakoisoa, kesäkurpitsaa, herkkusieniä, paprikaa, tomaattia, sipulia, parsaa ripottele pinnalle ripaus suolaa ja pippuria. Oma suosikkin on laittaa sekaan lisäksi pari lusikallista itsetehtyä salsaa (ohje alla), mutta myös tuoreet yrtit tai pesto tuo ihanasti makua kasviksiin. EI kun kasvikset folioon, nyytiksi ja hetkeksi grilliin. Tarjoile lämpinä, laita kasvisten päälle esimerkiksi tuoreita herneenversoja.

20150411_162810

Chili-salsan ainekset

  • 3 tomaattia
  • sipuli
  • 1 punainen chili
  • ripaus suolaa
  • (1 valkosipulin kynsi)

Käytä tomaatteja hetki kiehuvassa vedessä, ja poista kuori ja kanta. Kuori sipuli (ja valkosipuli). Poista chilistä kanta (ja halutessasi siemenet). Lisää kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita, jätä rouheaksi.

Chili tasapainoittaa verensokeria ja buustaa aineenvaihduntaa. Chilissä on runsaasti B-, C- ja E-vitamiineja. Chilillä on myös antioksidanttisia vaikutuksia. Chilistä aiheutuva polte vilkastuttaa pintaverenkiertoa ja lisää aineenvaihduntaa.

 

Muistathan, että kaikki reseptini ja paljon kivoja salaatteja myös grilliruokien kaveriksi löytyy tuolta RESEPTIT-välilehdeltä!

 

FitFashion

FitFashion on Suomen suurin ja paras aktiivisen elämäntyylin blogiyhteisö. Bloggaajien elämänmakuisista tositarinoista löydät motivaatiota ja ideoita arkeesi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta