Mango sticky rice (vegaani) ja lazy sunday

20160414_08524920160414_085253

Huomenta! Hei nyt on jo sunnuntai ja elämä alkaa pikku hiljaa taas voittamaan. Viime kerrasta kun tää tyttö on käynyt viihteellä on öö – liian kauan aikaa ja perjantaina lähdettiin muutaman työkaverin kanssa käymään syömässä ja ”parilla” maailmaa parantavalla. Ai jestas kuin meillä oli hauskaa ja eilinen päivä meni totaalisesti harakoille. Kiitos asianosaiset <3 Arvostan kovasti pitkiä yöunia ja normaalisti tuleekin nukuttua vähintään kahdeksan tuntia yössä. Siispä valvominen ja lyhyet yöunet todellakin huomasi olossa!! Sain onneksi nukuttua parit päikkärit ja arvaa sainko yhtään mitään aikaiseksi. Pariin otteeseen kävin pihalla nuuskuttelemassa ihanan lämpöistä keväistä ilmaa, join ahkerasti vettä, söin helposti sulavaa ruokaa, paljon kasviksia ja puristin appelsiineista mehua jotta kroppa sais myös vähän c-vitamiinia. Päivän päätteeksi illalla vielä sauna että sai edes jotenkin hikoiltua kuona-aineet liikkeelle. Tänään varmaan luvassa jo hieman aktiivisempi päivä, saa nähdä vetäisenkö pihahommien päätteeksi lenkkarit jalkaan ja lähden lenkille vai suuntaisiko sittenkin puntille. No jätetään se vielä nähtäväksi – fiiliksen mukaan!

Kiitos kaikille taas kommenteista, kysymyksistä ja sähköposteista, pyrin vastailemaan kaikille mahdollisimman pian! 🙂

20160414_100416

Aasian suunnalla erityisesti Thaikuissa on suosittu jälkiruoka nimeltään Mango sticky rice, eli tahmeaa mangoriisiä. Jep kuulostaa ehken oudolta mutta on tosi herkullista. Perinteisesti valmistettuna riisi keitetään tilkassa vettä sekä maitoa ja sekaan lorautetaan aimo annos sokeria. Makea riisi syödään tuoreen mangon kera, mutta toki kylkeen sopii muutkin makeat hedelmät tai marjat. Mun versio mango sticky riisistä syntyi lounaalta ylijääneistä riiseistä, johon sekaan lorautin kookosmaitoa, lusikallisen kookospalmusokeria*, ripauksen aitoa vaniljaa ja tää herkku valmistui mikrossa, toki sen olisi voinut hissukseen haudutella myös kattilassa pehmeän tahmeaksi.

Täältä muuten löytyy mun aiempi kirjoitus erilaisista makeutusvaihtoehdoista mitä kannattaa kokeilla valkoisen sokerin sijaan.

Mango sticky rice

  • 2 dl valmiiksi keitettyä riisiä (esim. basmati tai jasminriisiä)
  • 1 dl kookosmaitoa
  • ripaus vaniljajauhetta
  • 1-2 rkl kookospalmusokeria

Sekoita ainekset ja lämmitä mikrossa/tai kattilassa höyryän lämpimäksi. Anna jäähtyä hetki ja tarjoa tuoreen mangon/marjojen ja makeiden hedelmien kera.

Terveelliset Herkut

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1
Tykkää jutusta