Banoffee suklaakakkupohjalla (vegaani, gluteeniton, sokeriton!)

20160417_18123320160417_093514

20160417_181258Kaupallinen yhteistyö: Urtekram

Tiedäks, tänään on mun synttärit?! 36-vuotta! Kymmenen vuotta sitten olisin pitänyt lukua jo j ä r k y t t ä v ä n vanhana, elämä takana ja jotain tylsää ja pitkäveteistä vain edessä. En tiedä iskeekö ikäkriisi kun ensimmäinen numero vaihtuu neloseen, mutta just tänään ei tunnu siltä. Synttärityttö tarjoaa teille nyt herkullisen palan banoffee kakkua, jossa pohjana on gluteeniton kakkupohja. Suosittelen kokeilemaan myös muiden täytevaihtoehtojen kera!

Suklaakakkupohja:

  • 1 dl sulatettua kaakaomassaa (tai raakakaakaojauhetta -> jos käytät jauhetta vähennä kaurajauhojen määrää 0,5 dl)
  • 0,5 tl suolaa
  • ripaus Urtekram vaniljajauhetta
  • 1 dl keitettyä kahvia
  • 2 dl maitoa (riisi-, manteli-, kaura-, kookos- tai tavallista maitojuomaa)
  • 2 rkl omenaviinietikkaa / Urtekram omenasiiderietikkaa
  • 1 dl Urtekram Kookosöljyä tai Urtekram neutraalin makuista kookosöljyä* (lämmitä nestemäiseksi)
  • 1,5 dl Urtekram omena-mangososetta
  • 2,5-3 dl Urtekram kaurajauhoja
  • 1 tl Urtekram leivinjauhetta
  • 1 dl Urtekram kookossokeria

Kaada maito ja etikka astiaan ja anna tekeytyä hetki (n. 5 minuuttia). Lisää sekaan muut nestemäiset ainekset; sulatettu kaakaomassa, kahvi, kookosöljy ja omena-mangosose. Sekoita jauhot toisessa astiassa ja siivilöi jauhot märkien ainesten joukkoon. Sekoita hyvin ja kaada taikina kookosöljyllä voideltuun irtopohjavuokaan (halk. 18 cm). Paista 200 asteisessa uunissa n. 30 min, laske uunin lämpötilaa 170 asteeseen ja paista vielä 15-20 minuuttia. Nosta pohja uunista ja anna jäähtyä hyvin. Nosta kakkupohja jääkaappiin kun se on jäähtynyt ja anna olla sen kylmässä vähintään pari tuntia, leikkaa kakku halki vasta tämän jälkeen.

Toffee:

  • 1 dl Urtekram kookossokeria
  • n. 2 rkl Urtekram vaahterasiirappia
  • 1 tl Urtekram leivinjauhetta
  • 2 rkl kookoskermaa (säilytä kookosmaito jääkaapissa ja käytä siitä vain jähmettynyttä osaa)

Paahda kookossokeria paistinpannulla keskilämmöllä, varo polttamasta sokeria! Kääntele sokeria kokoajan kunnes se alkaa muuttumaan nestemäiseksi. Lisää sekaan vaahterasiirappi, leivinjauhe ja kookoskerma ja jatka seoksen sekoittamista, kunnes se on sileää toffeeta. Kaada toffee astiaan jäähtymään.

Kakun pinnalle jä väliin:

  • 2 dl soijakermaa vaahdotettuna*, makeuta vaniljajauheella sekä ruokalusikallisella kookossokeria tai vaahterasiirappia
  • 1 banaani
  • pinnalle rouhittua kaakaomassaa (tai raakasuklaata)

Halkaise suklaakakkupohja. Leikkaa banaani ohuiksi siivuiksi ja asettele banaanit halkaistulle puolikkaalle. Lusikoi puolet toffeekastikkeesta banaansiivujen päälle. Vaahdota soijakerma ja makeuta se. Käytä kermavaahdosta puolet ja nosta kakun toinen kerros varoen täytteen päälle. Lusikoi loput kermavaahdosta kakun pinnalle. Koristele kaakaomassa rouheella tai rouhitulla raakasuklaalla. Kaada loput toffeesta ohuena nauhana kakun pinnalle. Bon apetit!

*Voit korvata soijakerman myös kookoskermalla, käytä tässä tapauksessa jääkaappikylmää kookoskermaa/kookosmaitoa. Kaada siitä ylimääräiset nesteet pois ja käytä vain jähmettynyttä osaa, Vatkaa kermaa normaalisti tehosekoittimella ja makeuta yllä olevan ohjeen mukaisesti.

 

20160417_093522*Osa lukijoista ei pidä kookosöljyn mausta ja olen saanut välillä kysymyksiä tähän liittyen millä korvata kookosöljy. Hyviä uutisia sinulle, Urtekramilta löytyy valikoimista perinteisen kookosöljyn lisäksi myös neutraalinen makuinen kookosöljy jossa ei ole kookoksen makua!

20160417_18113920160417_181158

20160404_12031320160419_132351

 

Terveelliset Herkut

3 vastausta artikkeliin “Banoffee suklaakakkupohjalla (vegaani, gluteeniton, sokeriton!)”

  1. Onnittelut päivänsankarille! Ei se neljäkymmentäkään maata mullista, enempi taitaa olla elämänasenteesta kiinni…;)

  2. Hieman myöhästyneet syntymäpäivä onnittelut! 🙂
    Siis ihan järkyn hyvän näkönen kakku! Erityisesti tuo toffeen ohje tulee kyllä käyttöön, kakkuja tulee harvemmin leivottua kun ne tuppaa tulla syödyksi 😛 Erilaisilla toffee/kinuski kastikkeilla olen piristänyt kahvia välillä ja siten saa huonon päivän monta astetta paremmaksi 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1
Tykkää jutusta