Koukussa puuroon

20160409_19253420160409_192618

Taas yksi puuropostaus? Pahoittelut siitä, olen jostain syystä koukuttunut tämän kevään aikana puuroihin. Arkiaamuisin ehdin harvemmin puuroja keittelemään, joten olenkin siirtynyt iltapalapuuroon. Kuten muun muassa näistä aiemmista postauksistani voit käydä lukaisemassa, puurosta on moneksi ja mikäli kaipaat vielä lisää vinkkejä niitä löytyy Reseptit-välilehdeltä . Jos kaurapuuro tökkii, vaihtoehtoja sille löytyy runsaasti, niin gluteenittomista kuin perinteisemmistäkin viljoista. Ja perinteikkäämmänkin puuron voi aina tuunata chiansiemenillä, pähkinöillä tai muilla siemenillä hieman erilaiseksi. Mutta parasta puurossa on ne päälliset! Näissä vain mielikuvitus on rajana, tämänkertainen puurolautanen täydentyi tahinilla*, päärynällä, passionhedelmällä, pitaijalla sekä mansikoilla. Ja herkkuna vielä kuivattuja baby viikunoita – jotka ovat kuin karkkia!

*Tahini on seesaminsiemenistä jauhettua tahnaa. Sitä käytetään perinteisesti hummuksen valmistamiseen, mutta se soveltuu syötäväksi myös sellaisenaan. Seesaminsiemenet sisältävät runsaasti liukenematonta kuitua, kalsiumia ja mineraaleja. Seesaminsiementen syömisen sanotaan myös alentavan verenpainetta.

Puuro

  • 2 dl vettä
  • 1 dl spelttihiutaleita
  • 1 rkl chiansiemeniä
  • ripaus suolaa
  • 0,5 tl kurkumaa

pinnalle

  • tahinia
  • päärynää
  • kuivattuja viikunoita
  • passion-hedelmää
  • mansikoita
  • pitaijaa

20160409_192552

Terveelliset Herkut

4 vastausta artikkeliin “Koukussa puuroon”

  1. Mä syön joka aamu puuroa ja se on mulle vähän niin kuin monille aamukahvi, ilman sitä ei päivä lähde täysin käyntiin. 😀

    • Tämä kuuluu aika monen aamurutiineihin! 🙂 Mulla puuron syönti painottuu viikonloppuun (vkolla on usein tosi kiire ja syön jotain nopeaa), mutta hyväähän se on, siitä ei yli pääse!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta