Kookoskeksit (gluteeniton, sokeriton)

20160605_17521520160605_175423

Tuulisen ja pilvisen sunnuntaipäivän piristykseksi rakkaudesta kookokseen syntyivät pehmeät kookoskeksit. Koko kevät on mennyt niin vauhdilla että on vaikea käsittää että viikon päästä juhannus on jo juhlittu?! Mutta siitä kesä vasta alkaa joten nautitaan kesästä näistä keleistä pilvisistä keleistä huolimatta! Olen aika vähän tehnyt keksejä, vaikka ne tuntuvat varsinkin kolmevuotiaalle maistuvan, miksihän kaikki lapset pitävät kekseistä? No ne ovat varsinkin pieneen käteen sopivia nakerreltavia.

Nämä ovat helppoudessaan samaa luokkaa kuin kaurakeksien valmistus, mutta kookoksen pehmeä maku sekä keksin pehmeä koostumus kyllä toimi ainakin omassa suussani. Lyhyen ytimetikkäästi jätän sinulle vain reseptin tähän, ota talteen ja testaa! Vinkkinä: Kokeile myös jälkiruokana esimerkiksi itsetehdyn banaanijäätelön kera! Reseptejä täällä.

Pehmeät kookoskeksit, pellillinen n. 15 kpl

  • 2 kananmunaa
  • 1 dl kookosöljyä (nestemäiseksi sulatettuna)
  • 2 dl kookoshiutaleita
  • 3 rkl kaurajauhoja
  • 4 rkl hunajaa (tai muuta makeutusta; esim kookossokeria)
  • 1 tl leivinjauhetta

Sekoita ainekset tehosekoittimessa ja nostele ruokalusikallisia taikinää leivinpaperin päälle, jätä keksien väliin riittävästi tilaa sillä ne leviävät uunissa paiston aikaana. Paista keksejä kiertoilmalla 175 asteteessa noin 10 minuuttia.

20160605_17532820160605_175433

Tallenna

Terveelliset Herkut

2 vastausta artikkeliin “Kookoskeksit (gluteeniton, sokeriton)”

  1. Kiitos reseptistä! 🙂 testasin ja hyviä tuli! Korvasin kaurajauhon kookosjauhoilla kun niitä vain oli kaapissa mutta hyvin onnistui silti! Huomenna alkaa taas eroon sokerikoukusta joten nää on hyviä pahimpaan herkkuhimoon 🙂

    • Oi kiitos!! kiva kuulla että maistui myös siellä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1
Tykkää jutusta