Suklainen kahvikakku (gluteeniton, sokeriton)

20150628_123838

20150628_123851

Aika moni taitaa pörrätä jo kesälomilla? Mitä muuten kuuluu sun kesäsuunnitelmiin vai tykkäätkö mennä sen kummemmin suunnittelematta kelien ja fiiliksen mukaan? Omat kesälomani ovat vielä edessäpäin ja ajatuksena on kiertää hieman sukulaiten ja tuttavien luona kotisuomessa, sekä lisäksi suunnitelmissa on lyhyempi reissu Ranskaan, Nizzaan. Uutiset Istanbulista tosin mietittyvät sillä iskuja lentokentille ja varsinkin kesän rantalomakohtaisiin on ennustettu, mutta toivon todellakin että terroristit saataisiin pidettyä kurissa ja nämä tämäntyyppiset uutiset loppuisivat!

Kesällä ei ainakaan itselläni tee mieli tarjota vieraille mitään kovin raskasta ja kaivelinkin kovalevyltä tämän herkullisen suklaisen kahvikakkureseptin jota olen säästellyt tätä hetkeä varten. Toimii varmasti kesävieraille! Kakun voi hyvin valmistaa jo edellisenä päivänä jääkaappiin, sillä maut tulevat paremmin esiin kun se on saanut hetken levähtää.

Kyseessä ei ole raakakakku, sillä täytteessä on kookoskerman lisäksi luonnonjogurttia. Pohja sen sijaan on valmistettu tästä aivan superihanasta gluteenittomasta myslistä, jota kannattaakin tehdä kerralla isompi satsi ja säilöä tiiviiseen kannellisiin astiaan. Tämä mysli maistuu kyllä herkulta marjojen, rahkan ja jogurtin kera.

Suklaakahvikakku

Pohja

  • 2 dl gluteenitonta herkku mysliä (ohje täällä) suosittelen laittamaan myslin sekaan hieman rusinoita tuomaan makeutta
  • 3-4 tl sulatettua kookosöljyä
  • 0,5 tl ceylonkanelia

Täyte

  • 2,5 dl kookoskermaa (säilytä kookosmaitoa/kermaa jääkaapissa ja käytä siitä vain jähmettynyt osa)
  • 1 dl kreikkalaista jogurttia (jos käytät ohuempaa luonnonjogurttia käytä vain 0,5 dl)
  • 4 rkl raakakaakaojauhetta
  • 3-4 tl hunajaa (tai muuta makeutusta,esim. koivusokeri, erytritroli, vaahterasiirappi, kookossokeri)
  • 0,5 tl laadukasta luomu kahvijauhetta

Pinnalle: Kaakaonibsejä (kaakaopavuista murskattua rouhetta)

Valmista mysli ja sekoita siihen sulatettu kookosöljy sekä kaneli. Painele täyte 18 cm halkaisijaltaan olevan irtopohjavuoan pohjalle ja nosta hetkeksi kylmään, että kookosöljy jähmettyy ja pohja pysyy kasassa.

Valmista täyte sekoittamalla ainekset ja kaada se pohjan päälle. Nosta kakku pakastimeen jähmettymään pariksi tunniksi. Jos valmistat kakun jo edellisenä päivänä nosta se pakastimesta jääkaappiin parin tunnin jälkeen, jotta kakku ei ehdi jäätyä täysin.

 

20150628_124425

20150628_124458

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Terveelliset Herkut

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 3
Tykkää jutusta