Mustikkapiirakka (gluteeniton, sokeriton)

20160719_16145420160719_161253

Hyvää nimipäivää kaikki kaimat! Hei se on taas se aika vuodesta kun metsät pullistelevat marjoista, oletko kerännyt jo marjoja talven varalle? Omaan pakkaseen on mennyt jo kolme sangollista mustikoita ja useampi litra on tullut syötyä puuron ja rahkan kera, aivan parhaita tuoreina!

Mustikat ovat mitä parhainta kotimaista superfoodia, sillä ne sisältävät runsaasti c-vitamiinia, mangaania ja kuituja. Mustikoiden sanotaan paitsi estävän tulehduksia, alentavan verenpainetta. Niiden sanotaan olevan myös hyväksi silmille ja parantavan insuliiniherkyyttä.

Ja koska mustikoista on kyse on pakko tietysti pyöräyttää myös jokunen mustikkapiirakka. Täältä löytyy muuten mustikkarahkapiirakan ohje joka on yksi ehdottomasti luetuimpia reseptejäni! Tässä hieman toisen tyyppinen mustikkapiirakkaresepti joka toimii aivan varmasti.

  • 1,5 dl kookossokeria
  • 2 dl kaurajauhoja
  • 1 tl vaniljajauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 0,75 dl kookosöljyä (sulatettuna)
  • 2 munaa
  • 0,5 dl kookosmaitoa (tai muuta maitojuomaa)
  • 1 tl kanelia

täyte

  • 5 dl mustikoita
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 3 rkl koivusokeria

Sekoita piirakkapohjan ainekset kulhossa ja kaada taikina irtopohjavuokaan (18 cm halkaisijaltaan) käytä irtopohjavuoan pohjalla ja reunoila leivinpaperia. Esipaista pohjaa 175 asteisessa (kiertoilmauunissa) n. 15 minuuttia, valmista sillä aikaa täyte.  Nosta vuoka uunista ja kaada täyte pohjan päälle, paista piirakkaa uunissa vielä 25 minuuttia. Nosta piirakka uunista ja jäähdytä ennen irroittamista irtopohjavuoasta.

20160719_16141820160719_161246

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Terveelliset Herkut

4 vastausta artikkeliin “Mustikkapiirakka (gluteeniton, sokeriton)”

  1. Kiitos, glut ohjeet on aina tervetulleita.
    Osallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa.

  2. ”Sokeriton”, ja heti ensimmäisenä ohjeessa 1,5 dl SOKERIA. :O :O

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 3
Tykkää jutusta