Punaherukkapiirakka (gluteeniton, ilman valkoista sokeria)

20160728_17494120160728_175121

Jatketaan varsin tutunkuuloista postausten sarjaa, eli marjapiirakkareseptiä olisi jälleen jaossa – tosin tällä kertaa makua ovat tuomassa kirpeät herukat toiselta nimeltään punaiset viinimarjat. Ei juuri lähempää enää sesonkiruokaa tarvitse hakea kun kävelen takapihalle ja käyn keräilemässä sieltä viinimarjat, suoraan puskista. Varsin kirpeitä ne toki sellaisenaan ovat, mutta jostain syystä valikoitunut makuaistini on ne hyväksynyt osaksi ruokavaliota kirpeydestä huolimatta, siihen jopa tottuu ja sitä yllättäen huomaa haluavansa niitän vain lisää, kieroutunutta eikö? Viinimarjoja olen ripotellut puuron päälle sekä syönyt rahkan kera, johon olen kylllä laittanut lisäksi Bonnen mangososetta tuomaan makeutta.

Herukat sisältävät runsaasti C- A- ja E-vitamiineja, kaliumia sekä flavonoideja joiden sanotaan ehkäisevän myös sydän- ja verisuonitauteja.

Mutta itse piirakkaan,

Punaherukkapiirakka

  • 1 dl maitorahkaa
  • 2 dl kaurajauhoja
  • 1,5 dl kookossokeria (tai muuta makeutusta kuten esim. erytritrolia, hunajaa, koivusokeria)
  • 1 dl gheetä* tai kookosöljyä sulana
  • 2 munaa
  • 0,5 tl vaniljajauhetta
  • 5 dl punaherukoita

Sekoita ainekset ja lisää herukat lopuksi varovasti käännellen taikinan sekaan. Kaada taikina piirakkavuokaan (käytä alla leivinpaperia) ja paista 175 asteisessa uunissa (kiertoilma) n. 40 minuuttia. Jäähdytä ennen tarjoilua.

*Ghee, eli kirkastettu voi valmistetaan nimensä mukaisesti voista, josta haudutetaan vesi pois, jonka ansiosta siitä saadaan poisettua kaseiini. Ghee säilyy huoneenlämmössä ja se soveltuu käytettäväksi niin sellaisenaan kuin paistamiseen ja se kestää tavallista voita korkeampia paistolämpötiloja. Maku on tavallista voita pehmeämpi. Ghee sisältää omega-3 ja -9 rasvahappoja. sekä antioksidantteja. Gheessä on myös A-, D-, E- ja K2 vitamiineja. Ghee soveltuu myös laktoosi- ja kaseiiniherkille.

 

20160728_174914

Tallenna

Terveelliset Herkut

2 vastausta artikkeliin “Punaherukkapiirakka (gluteeniton, ilman valkoista sokeria)”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta