Suklainen vadelmakääretorttu (gluteeniton, sokeriton)

20160810_18053720160810_18070920160810_180425Kaupallinen yhteistyö: Hermesetas

Viikonloppu edessä ja tilanne vaatii ehdottomasti jotain suklaista? Nyt olisi jaossa herkkuakin herkumpi gluteeniton suklainen kääretorttu jossa valkoisen sokerin sijaan olen käyttänyt Hermesetaksen SteviaSweet Crystal makeuttajaa. Kääretorttu kätkee sisäänsä herkullisen vadelmatäytteen, jonka voi halutessaan korvata myös muilla kotimaisilla marjoilla; mansikoilla, mustikoilla, lakoilla tai herukoilla. Täytteeseen käytin  kreikkalaita jogurttia ja kookoskermaa, jonka ansiosta täyte pysyy kuohkeana ja napakkana eikä täyte valu leikattaessa.

SteviaSweet crystal on erytritolista sekä steviakasvista valmistettu makeuttaja joka on täysin kaloriton tuote. Erytroli on luontainen yhdiste jota on sekä hedelmissä kuten päärynässä ja viinirypäleissä ja joita ihmiskeho tuottaa myös jatkuvasti itse. Tuote on koostumukseltaan kuten valkoinen sokeri ja sitä käytetään sokerin tapaan, annosmääriksi riittää puolet sokerimäärästä. Tuotetta voi käyttää normaalisti leivontaan, jälkiruokiin sekä sellaisenaan. Tuote on hammasystävällinen, eikä aiheuta verensokerin heilahteluja. Stevia Sweet crystal toimi erinomaisesti sekä leivontaominaisuuksiltaan, että kääretortun täytteessä eikä se jäänyt rakeiseksi narskumaan hampaisiin.

Suklainen vadelmakääretorttu, gluteeniton

täyte

  • 1,5 dl kreikkalaista jogurttia
  • 1 dl kookoskermaa (tai kookosmaitoa, säilytä jääkaapissa ja käytä vain jähmettynyt osa)
  • 1,5 rkl Hermesetas Stevia Sweet Crystalia
  • 0,5 tl vaniljajauhetta
  • n. 2 dl vadelmia (tai muita marjoja)

Vaahdota kananmunat kuohkeaksi vaahdoksi, lisää sokeri ja jauhot siivilän läpi ja kääntele seos varoen lusikalla vaahdon sekaan. Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 200 asteisessa uunissa (kiertoilma) n. 6-7 minuuttia. Jäähdytä ja valmista täyte. Levitä täyte pohjan päälle ja kääri napakalle rullalle. Koristele vielä vadelmilla ja ripottele pinnalle Stevia Sweet Crystalia.

20160810_170639

20160810_180654

Tallenna

Terveelliset Herkut

2 vastausta artikkeliin “Suklainen vadelmakääretorttu (gluteeniton, sokeriton)”

  1. No tietysti eka kysymys: mistä tuota makeuttaja saa!? 😀 ois huippu vaihtoehto viikonlopun leivontaan 😛 ja minkä hintasta on?
    Aurinkoista (ja syksyistä<3) viikonloppua!

    • Makeuttajaa olen nähnyt isommista markeitesta (Cittarit ja Prismat) samalta hyllyltä missä sokeritkin sijaitsevat, hinta taisi olla siinä 7 euron paikkeilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1
Tykkää jutusta